Η καλύτερη γυμναστική: Τρέξιμο με τον σκύλο σου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και ο πιο πιστός. Τι καλύτερο από το να τον έχεις μαζί σου όταν γυμνάζεσαι και ειδικά όταν τρέχεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές θα δεις μεγάλη διαφορά στη φυσική σου κατάσταση.

  • Ξεκινήστε καταρχήν με χαλαρό ρυθμό. Τα σκυλιά θα πρέπει να δραστηριοποιούνται σωματικά για 30 λεπτά δύο φορές τη μέρα. Ξεκίνα με δυναμικό βάδισμα για 15 λεπτά την πρώτη εβδομάδα και πρόσθετε 5 -10 λεπτά και περισσότερη ταχύτητα όσο βελτιώνεται η φυσική του κατάσταση.
  • Πιείτε νερό και οι δύο. Είστε έξω για πάνω από 45 λεπτά ή ο σκύλος σου λαχανιάζει έντονα; «Έχε μαζί σου νερό και για τους δυο σας» προτείνει κορυφαία εκπαιδεύτρια σκύλων. «Και τις ημέρες με πολλή ζέστη και υγρασία πάνω από 45% προτίμησε να βγαίνεις μόνη σου» συνιστά.
  • Βρείτε το ρυθμό σας. τα μικρά σκυλιά (π.χ. Boston terrier) μπορούν να φτάσουν τα 4-5,5 χλμ. την ώρα, oι μέτριου μεγέθους ράτσες (π.χ. spaniel) τα 5,5-7 χλμ. την ώρα, ενώ οι μεγάλες (π.χ. golden retriever) τα 8-9 χλμ. την ώρα.