Σ’ αρέσουν τα αβγά; Διαβάστε τι δεν ήξερες μέχρι σήμερα για αυτά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα αβγά είναι ένας εύκολος τρόπος να ενισχύσουμε την διατροφή μας με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά…

Και ενώ είναι γνωστή η επιστημονική διχογνωμία για την επίδραση τους στην υγεία της καρδιάς, οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι σε μια υγιεινή διατροφή τα αβγά έχουν τη δική τους θέση.

Μάλιστα,μελέτη έχει αποδείξει ότι τα αβγά στο πρωινό γεύμα, συγκριτικά με τα δημητριακά ή την παντελή απουσία πρωινού, συντελούν στη μείωση της λιγούρας για τροφές με ζάχαρη και λιπαρά, μετέπειτα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι τα αβγά είναι πανταχού παρόντα, ελάχιστα είναι τα πράγματα που γνωρίζουμε γι” αυτά. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω μερικές βασικές πληροφορίες για τα αβγά:

Οι κρόκοι των αβγών είναι μια από τις πλουσιότερες διατροφικές πηγές της χολίνης, βιταμίνη του συμπλέγματος Β, που σχετίζεται με την καλύτερη νευρολογική λειτουργία και τη μειωμένη φλεγμονή. Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η διατροφική χολίνη συμβάλλει στην εμβρυϊκή εγκεφαλική ανάπτυξη όταν η έγκυος συμπεριλαμβάνει τα αβγά στη διατροφή της. Αλλά μια διατροφή πλούσια επίσης σε χολίνη έχει σχετιστεί επίσης και με την ευτυχία. Η χολίνη αποδομείται σε μπεθανεχόλη, η οποία χρησιμοποιείται κατά τον κύκλο της μεθυλίωσης, ο οποίος με τη σειρά του βοηθά στην παραγωγή των ορμονών (και νευροδιαβιβαστών) της ευτυχίας, όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η νορεπινεφρίνη.