Τουρκία: Ο Ερντογάν συστήνει στο λαό χλιδάτη συνταγή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο τουρκικός τύπος σχολίασε την κατάσταση στη χώρα σε αντιπαράθεση λέγοντας ότι «αν δεν έχετε ψωμί, φάτε βουβαλίσιο γιαούρτι με χουρμάδες, μέλι κάστανου και βρώμη»

Αντικείμενο συζήτησης έγινε στην Τουρκία η διατροφή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ η οικονομία της χώρας του βρίσκεται στα χειρότερά της.

Σε ομιλία του, το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναφέρθηκε στη διατροφή του «που δίνει δύναμη και υγεία». Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που η λίρα έχει κατρακυλήσει και ο κόσμος στην Τουρκία δεν έχει χρήματα ούτε για να πάρει ψωμί.

«Εγώ θα σας προτείνω το εξής. Κάθε βράδυ, πριν ξαπλώσω, βάζω να φάω βουβαλίσιο γιαούρτι. Το βουβαλίσιο γιαούρτι είναι πρώτης ποιότητας. Μέσα βάζω 3-5 χουρμάδες Μεδίνας. Επίσης, βάζω ένα κουταλάκι μέλι κάστανου και βρώμη. Αυτά τα αναμειγνύω, τα τρώω και μετά πηγαίνω να κοιμηθώ», είπε ο πρόεδρος προκαλώντας αντιδράσεις.

Ο τουρκικός τύπος σχολίασε την κατάσταση στη χώρα σε αντιπαράθεση με την οικονομική άνεση του προέδρου, λέγοντας ότι «αν δεν έχετε ψωμί, φάτε βουβαλίσιο γιαούρτι με χουρμάδες, μέλι κάστανου και βρώμη».