Αυτά είναι 5 χειρότερα ροφήματα για τη σιλουέτα σου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όταν φέρνουμε στο μυαλό μας τη λέξη διατροφή, συνειδητοποιούμε πως την έχουμε συνδυασμένη με την κατανάλωση τροφών, που είναι φτωχές σε θερμίδες, και προσπερνούμε το σημαντικό θέμα των ροφημάτων που καταναλώνουμε. Ωστόσο, για να εξασφαλίσεις μια ισορροπημένη διατροφή, θα πρέπει να δώσεις μεγάλη σημασία στις «υγρές» θερμίδες που προσλαμβάνεις. Δες παρακάτω τα 5 είδη ροφημάτων που μπορεί να θεωρείς πιο... αθώα, ωστόσο κρύβουν πολλές θερμίδες.

1.Χυμοί φρούτων

Φυσικά, δεν μιλάμε για τους υγιεινούς φυσικούς χυμούς αλλά για τα συσκευασμένα και έτοιμα προϊόντα. Ετικέτες όπως «φυσικός χυμός φρούτων» ή «κοκτέιλ φρούτων» μπορούν να σε ξεγελάσουν, όμως στη ουσία τα περισσότερα από τα ροφήματα αυτά, ουσιαστικά, δεν είναι τίποτα παραπάνω από... χρωματιστό ζαχαρόνερο.

2.Καφέδες... υπερπαραγωγή
Ένα φλιτζάνι σκέτου καφέ περιέχει ελάχιστες θερμίδες και πολλά αντιοξειδωτικά που είναι άκρως ωφέλιμα για την υγεία σου. Όμως, όταν στον καφέ σου προσθέτεις ζάχαρη, γάλα, σαντιγί ή σιρόπια τότε τον μετατρέπεις απλά σε μια... βόμβα θερμίδων που μπορεί να φτάσει έως και τις 700 θερμίδες. Πες αντίο λοιπόν σε όλα αυτά, και αρκέσου στα λίγα και καλά.

3.Αναψυκτικά διαίτης

Τα αναψυκτικά διαίτης μπορεί να έχουν μηδενικές θερμίδες, όμως έχουν και μηδενική θρεπτική αξία. Πίνοντας όλη μέρα αναψυκτικά, συμπληρώνεις με τον τρόπο αυτό τα υγρά που χρειάζεται το σώμα σου, στερώντας του άλλα υγιεινά και θρεπτικά ποτά που χρειάζεται, όπως νερό και τσάι. Αν καταφέρνεις να κρατήσεις το μετρό έχει καλώς, διαφορετικά θα καταλήξεις να προκαλέσεις ζημιά στο σώμα σου.

4.Smoothies φρούτων

Το γεγονός πως περιέχει φρούτα μπορεί να σε ξεγελά, όμως ένα τέτοιο ρόφημα μπορεί να αγγίξει ακόμα και τις... 600 θερμίδες εξαιτίας της ζάχαρης που περιέχει. Φαντάσου πως για να πάρεις έναν τέτοιο αριθμό θερμίδων από τα φρούτα θα έπρεπε να φας έναν ολό: κληρο ανανά ή μια μεγάλη κούπα φράουλες. Και σίγουρα δεν χρειάζεται να καταναλώνεις τόσο υψηλά σε θερμίδες σνακ.

5.Ενεργειακά ποτά

Όταν σκεφτόμαστε τα ενεργειακά ποτά, στο μυαλό μας έρχονται, ως επί το πλείστον, τα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη. Εκτός όμως από αυτήν περιέχουν και μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, άπειρες θερμίδες και λίγες θρεπτικές ουσίες. Ο συνδυασμός αυτός δεν νομίζουμε να σου ακούγεται και τόσο... δελεαστικός, οπότε όταν χρειάζεσαι μια δόση ενέργειας πιες λίγο πράσινο τσάι ή φάε λίγα καρύδια.

Πηγή: queen.gr