ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ: Σε ποια πασίγνωστη εταιρεία ρούχων μπαίνει λουκέτο;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία βρίσκεται εταιρεία αντρικών και γυναικείων ενδυμάτων και οι 700 υπάλληλοί της κινδυνεύουν να απολυθούν.

Στο απόγειό της η Jaeger είχε ντύσει την Όντρεϊ Χέπμπορν και την Μέριλιν Μονρόε, αλλά τα τελευταία χρόνια παλεύει για να διατηρηθεί στην αγορά.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης Jaeger επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να διορίσει διαχειριστές, ώστε να προστατευθεί από τους πιστωτές της.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε επίσης γνωστό ότι αγοράστηκαν όλα τα χρέη της Jaeger προς της Better Capital, έναντι 7 εκατ. λιρών Αγγλίας, χωρίς να γίνει γνωστό το όνομα του αγοραστή.

Σύμφωνα με την Better Capital, παρότι για μεγάλο χρονικό διάστημα έψαξε για αγοραστή για την εταιρεία τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά, αν και η αξία της Jaeger εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 30 εκατ. λίρες Αγγλίας.

Σύμφωνα με τον «The Guardian», ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Edinburgh Woollen Mill, Φίλιπ Ντέι, που απέκτησε πέρσι την Austin Reed, είναι σε στάση αναμονής για να προχωρήσει σε μία αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων του.

Ο Ντέι κατέχει ήδη γνωστές μάρκες λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των: Peacocks, Jane Norman, Ponden Home και ProQuip Golf.

Το προσωπικό της Jaeger έχει ήδη ενημερωθεί για τα σχέδια που επεξεργάζεται η διοίκηση της εταιρείας.