ΠΟΛΕΜΟΣ στο Παρίσι: Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση – 2 νεκροί και 7 συλλήψεις

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Mετά από επτά ώρες ολοκληρώθηκε η γιγάντια επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο βόρειο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιούμε σκοπό τη σύλληψη των τρομοκρατών, οι οποίοι κυκλοφορούσαν ελεύθεροι μετά τις αιματηρές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, στη γαλλική πρωτεύουσα.

nbc.jpg

Νεκροί είναι δύο τρομοκράτες, ένας άνδρας που σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή και μία γυναίκα που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη. Συνολικά έγιναν επτά συλλήψεις εν μέσω καταιγισμού πυρών και εκρήξεων.

fox.jpg


Η επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε στις 4.30 τα ξημερώματα,  πραγματοποιήθηκε σε δύο διαμερίσματα, στα οποία είχαν ταμπουρωθεί οι τρομοκράτες.

reuter.jpg


Σημειώνεται ότι τα γαλλικά μέσα, αρχικά μετέδιδαν ότι νεκροί είναι δύο τρομοκράτες και ένας πολίτης, ο οποίος έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών. Το CNN μετέδωσε ότι νεκροί είναι τρεις ύποπτοι.

ψνν.jpg


Σε νεότερη ενημέρωση όμως επισημάνθηκε ότι μία περαστική τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αλλά δεν σκοτώθηκε (σύμφωνα με δημοσιογράφο του L' Express, ο οποίος επικαλέστηκε αστυνομική πηγή). Άλλη αστυνομική πηγή δήλωσε στην Figaro ότι κατά την επιχείρηση δεν σκοτώθηκε κάποιος πολίτης, όπως μετέδιδαν γαλλικά ΜΜΕ.
 
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής. Οι ταυτότητες των συλληφθέντων δεν έχουν γίνει γνωστές. Δεν έχει επίσης επιβεβαιωθεί αν ήταν όντως μέσα στο κτίριο ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, αν ζει ή αν κατόρθωσε να διαφύγει.