Λουτρό αίματος στη Νιγηρία: 47 νεκροί μαθητές


Σε τουλάχιστον 47 ανήλθε ο αριθμός των μαθητών που σκοτώθηκαν από έκρηξη, η οποία σημειώθηκε σε γυμνάσιο και λύκειο αρρένων της βορειοανατολικής Νιγηρίας την ώρα της πρωινής συγκέντρωσης πριν από την έναρξη των μαθημάτων, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο μία καθηγήτρια κι ένας γιατρός.

Η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα  σε λύκειο της πόλης Πότισκουμ, της οικονομικής πρωτεύουσας της Γιόμπε– μιας από τις τρεις πολιτείες του βορρά που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης από τον Μάιο του 2013 στο πλαίσιο των προσπαθειών των αρχών να αντιμετωπίσουν τη δράση της ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Τη στιγμή της έκρηξης οι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν το καθημερινό πρωινό διάγγελμα του διευθυντή του σχολείου.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ωστόσο, οι επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ σε σχολεία είναι συχνό φαινόμενο στη βόρεια Νιγηρία.

Η οργάνωση, η ονομασία της οποίας σημαίνει «Η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτία» στην τοπική γλώσσα Χάουσα, χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια στη χώρα–τη μεγαλύτερη οικονομία στην Αφρική και κυρίαρχη πετρελαιπαραγωγό.

Πηγή: newsbomb.gr