Μεγάλη έκρηξη στον Πειραιά: Μαφιόζικο χτύπημα “βλέπει” η ΕΛΑΣ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Από πραγματική τύχη ζουν οι εργαζόμενοι στο βενζινάδικο - Εκτεταμένες καταστροφές στο πρατήριο υγρών καυσίμων, σε τουλάχιστον 10 οχήματα αλλά και στις τζαμαρίες γειτονικών σπιτιών και καταστημάτων

…του Γιώργου Σόμπολου για το Parapolitika.gr

Από τύχη ζούνε οι εργαζόμενοι σε βενζινάδικο στην οδό Σκυλίτση στον Πειραιά αλλά και διερχόμενοι πολίτες, μετά την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον μηχανισμό σε απόσταση περίπου 40 μέτρων από τις εγκαταστάσεις του πρατηρίου και στις τρεις τα ξημερώματα, η περιοχή σείστηκε από την έκρηξη. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές στο πρατήριο υγρών καυσίμων, σε τουλάχιστον 10 οχήματα αλλά και στις τζαμαρίες γειτονικών σπιτιών και καταστημάτων.

Έκρηξη στον Πειραιά: Τι εκτιμούν οι Αρχές

Η επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της «ανακατανομής» του ελέγχου από τις μαφιόζικες οργανώσεις που δρουν στον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή. Οι αρχές, δεν θεωρούν δηλαδή ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια αλλά και ξεκάθαρη επίθεση ανθρώπων του κοινού ποινικού δικαίου. Δεν υπήρξε προειδοποίηση προς τις αρχές για την επικείμενη έκρηξη και κυρίως, οι βομβιστές δεν νοιάστηκαν για το γεγονός ότι η βόμβα τοποθετήθηκε σε έναν κεντρικό δρόμο του Πειραιά.

Η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε ήταν μεγάλη, δεδομένων των καταστροφών που προκλήθηκαν. Υπολείμματα του μηχανισμού έχουν ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί το είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό βίντεο από κλειστά κυκλώματα της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες του πρατηρίου έχουν καταγράψει το ωστικό κύμα της έκρηξης, χωρίς προς το παρόν να έχει διαπιστωθεί εάν έχουν καταγραφεί και οι κινήσεις των δραστών.

Είναι ξεκάθαρο πως οι βομβιστές δεν ενδιαφέρονταν εάν θα χάνονταν ανθρώπινες ζωές, ενώ οι αστυνομικοί περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων ώστε να διαπιστωθεί εάν η πυροδότηση έγινε με βραδύκαυστο φιτίλι, με ρολόι ή με τηλεχειριστήριο.

Η συγκεκριμένη βομβιστική επίθεση είναι από τις πλέον ισχυρές που έχουν πραγματοποιήσει οι μαφιόζικες οργανώσεις και από πραγματική τύχη, οι εργαζόμενοι στο πρατήριο αλλά και περαστικοί δεν έπαθαν το παραμικρό. Στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, οι αστυνομικοί θεωρούν πως εδώ και λίγο καιρό υπάρχουν έριδες μεταξύ ομάδων για το ποια θα αναλάβει την «προστασία» και τις …εισπράξεις.

Αστυνομικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων αναμένεται σήμερα το πρωί να ολοκληρώσουν τις έρευνες τους στον τόπο της επίθεσης, ενώ συνάδελφοι τους αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες που ενδεχομένως να είδαν ύποπτες κινήσεις των δραστών.