ΣΟΚ: Ο βιασμός και η παρενόχληση οδήγησαν 17χρονη στην αυτοκτονία

Η νεαρή Καναδή, έβαλε τέλος στη ζωή της, δύο χρόνια μετά τον βιασμό και τη διαπόμπευσή της από συμμαθητές της. 

Έχασε τη ζωή της ένα 17χρονο κορίτσι από τον Καναδά, λίγες ημέρες αφότου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο μπάνιο του σπιτιού της.
Αιτία για την αυτοκτονία της Rehtaeh Parsons, ήταν ο βιασμός της από τέσσερις συμμαθητές της, όταν ήταν 15 ετών σε ένα σχολικό πάρτι.

Σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας της στο CBC News η μικρή της κόρη σε εκείνο το πάρτι μέθυσε καταναλώνοντας βότκα και στη συνέχεια βιάστηκε από τους νεαρούς.

Την επόμενη μέρα μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τη νεαρή στο σχολείο της. Μια ακατάλληλη φωτογραφία της κυκλοφόρησε στο σχολείο με αποτέλεσμα οι συμμαθητές της να την αποκαλούν «πόρνη».

«Έπρεπε να εγκαταλείψει το σχολείο. Οι Φίλοι της στράφηκαν εναντίον της. Την παρενοχλούσαν. Κάποιοι της έστελναν μηνύματα στο Facebook για να κάνει σεξ μαζί τους. Ποτέ δε σταμάταγαν» αναφέρει η μητέρα της Leah Parsons.

Αναγκάστηκαν να μετακομίσουν από το Cole Harbour στο Halifax αλλά και εκεί η νεαρή δε συνήλθε από το τραύμα.

«Ήταν σε κατάθλιψη» δήλωσε η μητέρα της.

Η νεαρή δεν άντεξε το βάρος και κρεμάστηκε στο μπάνιο του σπιτιού της. Άμεσα διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί κατάφεραν να την βάλουν σε μηχανική υποστήριξη αλλά το θαύμα δεν έγινε.

Τελικά η μητέρα όταν της είπαν οι γιατροί ότι είναι κλινικά νεκρή αποφάσισε να διακόψει τη μηχανική υποστήριξη.

Αμέσως μετά το θάνατο της φίλοι της δημιούργησαν μια σελίδα στο Facebook στη μνήμη της.