Παλιά Κοκκινιά: Εξαφανίστηκε και άφησε να πεθάνουν 3 σκυλιά


Η Μαρία Κωνσταντίνου κάτοικος της Παλιάς Κοκκινιά το περασμένο Σάββατο πήγε να πετάξει τα σκουπίδια της και εντόπισε στη διασταύρωση των οδών Ταϋγέτου και Κω δέκα μαύρες σακούλες σκουπιδιών γεμάτες κόπρανα, ακαθαρσίες, σκυλόσπιτα και σε αυτά υπήρχαν εκτεθειμένοι οι σκελετοί δύο σκυλιών.

Σαστισμένη από το θέαμα και την αηδία και ψάχνοντας να βρει τι συνέβη σε αυτά τα ζώα δημοσίευσε τις φωτογραφίες, που τράβηξε στο facebook.

Μόλις είδε το φωτογραφικό υλικό η Μαρίνα Καλλιγέρη εθελόντρια του Ζωοφιλικού Συλλόγου Περάματος έσπευσε στο σημείο και είδε τις αποδείξεις ενός ακόμα εγκλήματος.

Ψάχνοντας τελικά βρήκαν την άκρη. Ένας άνδρας που είναι και κυνηγός και εκτροφέας σκύλων ράτσας Σέττερ έμενε στο διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας στον τέταρτο όροφο.

Επί έξι μήνες δεν πλήρωνε τα ενοίκια και τους λογαριασμούς του και τελικά εξαφανίστηκε. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου αφού πήρε εισαγγελική εντολή μπήκε στο σπίτι για να το αδειάσει και καθάρισε ό,τι βρήκε. Έτσι στις 6 Απριλίου πέταξε στα σκουπίδια αυτά που εντόπισε μέσα από το διαμέρισμα και ό,τι υπήρχε στην ταράτσα, δηλαδή τους σκελετούς τριών σκυλιών, σκυλόσπιτα, κόπρανα, ακαθαρσίες παντός είδους, τσουβάλια σκυλοτροφών κ.ο.κ.

Ο άνδρας, που χρησιμοποιούσε την ταράτσα του σπιτιού για το παράνομο εκτροφείο του (καθώς για να είναι νόμιμη η εκτροφή πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε τετραγωνικά, άδεια κ.ά.) είχε φύγει και είχε παρατήσει πριν από έξι μήνες ζωντανά τα σκυλιά…

Η Μαρίνα Καλλιγέρη μιλώντας στο www.zoosos.gr εξήγησε ότι «γείτονες μας ότι άκουγαν για μέρες τα κλάματα των ζώων αλλά ως συνήθως δεν έδωσαν σημασία. Από κάποια γειτονικά διαμερίσματα φαινόταν το τι γινόταν στην ταράτσα στην οποία είχε πρόσβαση μόνο ο παράνομος εκτροφέας εντούτοις κανείς δεν προχώρησε σε καταγγελία όσο τα σκυλιά ζούσαν».

Τελικά οι φιλόζωες το περασμένο Σάββατο αφού ενημέρωσαν τον Ζωοφιλικό Σύλλογο Περάματος και το Φιλοζωικό Σύλλογο Πειραιά «Πρωτοβουλία για τ’ αδέσποτα» κάλεσαν τη Δημοτική Αστυνομία Πειραιά και την Αστυνομία.

Επί τόπου έφθασε το περιπολικό για να καταγράψει την καταγγελία καθώς και εκπρόσωποι των σωματείων. Στο σημείο βρέθηκε και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας Δήμου Πειραιά, Αλέξανδρος Νταβέλης, και η Δημοτική Αστυνομία, η οποία έκανε καταγγελία εις βάρος του ιδιοκτήτη του ακινήτου επειδή κατέβασε τα σκουπίδια έτσι και τα παράτησε εκτεθειμένα θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Οι σκελετοί των δύο ζώων που ήταν στα σκυλόσπιτα σόκαραν όλους ενώ ό,τι είχε απομείνει από το τρίτο σκυλί που βρέθηκε νεκρό ήταν μέσα σε μια από τις μαύρες σακούλες.

Τα στοιχεία του ενοικιαστή του διαμερίσματος είναι γνωστά στους εκπροσώπους των φιλοζωικών σωματείων και θα γίνει καταγγελία εις βάρος του, ώστε όχι μόνο να τιμωρηθεί αλλά και να του αφαιρεθεί όποιο άλλο ζώο έχει και το εκμεταλλεύεται.

Πρόκειται για άλλο ένα έγκλημα εις βάρος ανυπεράσπιστων ζώων, τα οποία κάποιος αφού τα εκμεταλλεύτηκε τα άφησε να πεθάνουν…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Πηγή:  www.zoosos.gr