Καίγεται πάλι η Ύδρα – Νέα φωτιά σε παράνομη χωματερή! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ύδρας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Piraeus Press έχει ξεσπάσει νέα πυρκαγιά στο νησί, σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, κοινώς σε παράνομη χωματερή!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

«Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στο νησί της Ύδρας. Επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή από μηχανήματα έργου ΟΤΑ.»

Η φωτιά καίει από τα ξημερώματα στην Ύδρα

Το Piraeus Press έχει αναδείξει πολλάκις το θέμα που απασχολεί εδώ και χρόνια το νησί και αφορά στη λειτουργία παράνομης χωματερής!

Το σοβαρό πρόβλημα παραμένει άλυτο εδώ και πολλά χρόνια με τη Δημοτική Αρχή Κουκουδάκη να έχει το ρόλο του «διαμαρτυρόμενου θεατή» κάθε φορά που ξεσπά νέα πυρκαγιά!

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο της φωτιάς, εκτελούνται εργασίες του βιολογικού καθαρισμού.

Η αντίδραση του Δημάρχου Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη

Μάλιστα μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η «εξοργισμένη» εμφάνιση του Δημάρχου Ύδρας με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε και οδήγησε σε βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος τα 13 μέλη του πληρώματος θαλαμηγού.

Μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Κουκουδάκης αναφέρει ότι λόγω της φωτιάς στο Μπίστι επιβαρύνθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός και με ιδιαίτερη ευαισθησία διερωτήθηκε ποιος θα καλύψει τα έξοδα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου!

Αλήθεια, για τη μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού στη σημερινή φωτιά στην παράνομη χωματερή της Ύδρας, ποιος πρέπει να πληρώσει το «λογαριασμό»;

Άραγε σήμερα ο Δήμαρχος Ύδρας τι δηλώσεις θα κάνει στα κανάλια για την πολλοστή φορά που ξεσπά φωτιά σε παράνομη χωματερή του νησιού;

Τι θα πει που ενώ τελεί Δήμαρχος επί 10 συναπτά έτη στο νησί, δεν έχει καταφέρει να επιλύσει το πλέον σοβαρό ζήτημα της Ύδρας;

Διότι και με τις πλέον δαιδαλώδεις διαδικασίες του ελληνικού δημοσίου, 10 χρόνια είναι υπεραρκετά για να ολοκληρωθεί ένα σημαντικό έργο που αφορά στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων και να κλείσουν οι παράνομες χωματερές που εκθέτουν τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης θα υπάρξει;

Αποτελεί ερωτηματικό εάν θα κινηθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη αυτή τη φορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να εξεταστούν οι ευθύνες των όποιων «αρμόδιων» ή αναρμόδιων, θέτοντας σε κίνδυνο κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, ενώ παράλληλα πλήττεται και η εικόνα της κοσμοπολίτισσας Ύδρας, μιας και οι καλοκαιρινές πυρκαγιές δυστυχώς αποτελούν «θεσμό» τα τελευταία χρόνια!

Διότι δεν μπορεί η ελληνική δικαιοσύνη να λειτουργεί με δυο μέτρα και δυο σταθμά!

Δηλαδή στην περίπτωση που υπάρχει ιδιωτική ευθύνη να λειτουργεί άμεσα και αυστηρά και στην περίπτωση που προκύπτει ενδεχόμενη ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού να κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα!

Καθώς και στις περιπτώσεις ο κίνδυνος και οι επιπτώσεις για το περιβάλλον και τους πολίτες είναι ο ίδιος, ανεξαρτήτως ποιος έβαλε ή πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά!

Νεότερα:

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση η φωτιά κατασβέστηκε πριν λίγο μετά από πολύωρη μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες.