Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Η άσχημη είδηση της ημέρα για την Ύδρα και το χώρο της Αυτοδιοίκησης

- Ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης δεν είναι πια μαζί μας

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Πριν λίγη ώρα ενημερωθήκαμε για το θλιβερό συμβάν της απώλειας του πρώην Δημάρχου Ύδρας Άγγελος Κοτρώνη.

Νοσηλεύτηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των Αθηνών ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Η Ύδρα είναι βυθισμένη στο πένθος.

Επρόκειτο για έναν πολύ αγαπητό Υδραίο, ο οποίος επίσης αγαπούσε το νησί και τους κατοίκους του και αγωνιζόταν με πάθος για τον τόπο του.

Πάντοτε παρών στις εξελίξεις μέχρι και την τελευταία στιγμή.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ

Ο Άγγελος Κοτρώνης γεννήθηκε στην Ύδρα. Γονείς του ήταν ο Λουκάς Κοτρώνης, πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού και η Άννα Κοτρώνη, Υδραία νοικοκυρά.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Είναι απόφοιτος - αριστούχος της Ανωτάτης Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και της Ανωτάτης Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου του GRAZ της Αυστρίας. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Είχε την τύχη, ως νεαρός αρχιτέκτονας, να συνεργαστεί ως προσωπικός συνεργάτης του μεγάλου και γνωστού Αρχιτέκτονα - Πολεοδόμου Κωνσταντίνου Δοξιάδη, στην μελέτη και στην κατασκευή του οικισμού «Απολλώνιο» στο Πόρτο Ράφτη, αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας να βάλει την σφραγίδα του σε πολλά ιδιωτικά κι δημόσια έργα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Στο νησί, πρόσφερε ανιδιοτελώς, τις υπηρεσίες του και τις γνώσεις του και πάντα για κοινωφελείς σκοπούς, με έναν και μόνο στόχο, το καλό της Πατρίδας του της Ύδρας.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, είναι δικά του έργα. Έργα για τα οποία αισθάνεται υπερήφανος, γιατί είναι συνδεδεμένα με όμορφες αναμνήσεις, όπως η μακροχρόνια συνεργασία του με τον Μακαριστό Γέροντα πρ. Ύδρας Κυρό Ιερόθεο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Αγαπά την Ύδρα τόσο πολύ και έχοντας ολοκληρώσει έναν επιτυχημένο κύκλο επαγγελματικής διαδρομής, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, από αγάπη και προσφορά στον τόπο του.

Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 διετέλεσε Δήμαρχος Ύδρας.

Διαβάστε επίσης:

Ρεκόρ κηδειών στην Ύδρα επί Δημαρχίας Κουκουδάκη!