ΠΑΤΟΥΛΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ο Σαράντος Ευσταθόπουλος στην πρώτη γραμμή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Σαράντος Ευσταθόπουλος, Μαθηματικός - Εκδότης του Piraeus Press - Σύμβουλος Επικοινωνίας, ήταν μεταξύ των 50 πρώτων υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που ανακοίνωσε ο Γιώργος Πατούλης και θεωρείται το "δυνατό του χαρτί" στον Πειραιά.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι 36 ετών, το μεσαίο παιδί τρίτεκνης οικογένειας, αυτοδημιούργητος, πτυχιούχος Μαθηματικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), τελειόφοιτος των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Δημόσιας Διοίκησης και International Business, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Παλιά Κοκκινιά, ΔΕΝ προέρχεται από πολιτική οικογένεια, ασχολείται με τα κοινά του Πειραιά από νεαρή ηλικία – παράλληλα με τις σπουδές του και την εργασία του – καθώς στα 24 του διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ´ Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά και στα 28 του Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Πειραιά.


Ο Σαράντος Ευσταθόπουλος με τους γονείς του Στάθη και Βιβή

Αυτή τη φορά ο Σαράντος Ευσταθόπουλος θα είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά με τη Νέα Αρχή για την Αττική του Γιώργου Πατούλη

Είναι Εκδότης και Διευθυντής του PiraeusPress.gr, ενός εκ των κορυφαίων και πολυβραβευμένων ελληνικών ενημερωτικών sites.

Ασχολείται με τον τομέα της επικοινωνίας ως σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, ενώ έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος σε κορυφαίους ομίλους μέσων μαζικής ενημέρωσης (Newsbomb.gr, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κλπ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΑΡΑΝΤΟ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

Με τον Γιώργο Πατούλη – πέραν όλων των άλλων – τους συνδέει και η αγάπη τους για το νησί της Πάρου, αφού και οι δυο επιλέγουν κάθε χρόνο το όμορφο κυκλαδονήσι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και συγκεκριμένα το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό του Αμπελά.

Ο Σαράντος Ευσταθόπουλος οργάνωσε και συνίδρυσε την πρώτη Ένωση Περιφερειακών Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης – ως ιδιοκτήτης ενός εκ των κορυφαίων και πολυβραβευμένων ενημερωτικών sites, του www.PiraeusPress.gr – ενώ εκλέχθηκε ομόφωνα και πρώτος Πρόεδρός της.

Διατηρεί ιδιαίτερα καλές σχέσεις με την Εκκλησία, καθώς είναι ενεργό μέλος της τοπικής εκκλησίας του Πειραιά από τα παιδικά του χρόνια.

Μάλιστα, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, παραμονή της ονομαστικής του εορτής, όπως κάθε χρόνο, εόρτασε μαζί με εκατοντάδες φίλους του στη λαμπρή πανήγυρη του Παρεκκλησίου των Αγίων εν Σεβαστεία Τεσσαράκοντα Μαρτύρων που βρίσκεται στον Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλαιάς Κοκκινιάς, οπότε και τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Μετά το πέρας της ακολουθίας παρατέθηκε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, όπου ο Σαράντος δέχθηκε τις ευχές των εκατοντάδων φίλων που τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Και φυσικά είναι Ολυμπιακός από κούνια, μιας και έχει μεγαλώσει σε μια από τις πιο κόκκινες γειτονιές του Πειραιά, την Παλιά Κοκκινιά.

Θεωρείται «μετρ» της διαδικτυακής επικοινωνίας, χαρακτηρίζεται για την καυστική γραφίδα του (έχει προσωπική ενυπόγραφη στήλη στο Piraeus Press) και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με αρκετά ΜΜΕ και δημοσιογράφους.

Τελευταία τον βλέπουμε συχνά και στην εκπομπή του Νίκου Νικολόπουλου «Το Μαξίμου Ακούει;» στο Kontra Channel κάθε Κυριακή 8-10 μμ, στο κομμάτι του ρεπορτάζ και στην ανάλυση της επικαιρότητας.

Ασχολήθηκε με τα κοινά τόσο του Πανεπιστημίου Αθηνών - όπως και του Πειραιά - από αρκετά νεαρή ηλικία.

Διετέλεσε Πρόεδρος των Φοιτητών του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Υπεύθυνος της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ.

Έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ (νεολαίας Νέας Δημοκρατίας).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σαράντος Ευσταθόπουλος είναι εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, μέλος του ΔΣ του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, αν. μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Υπεύθυνος Προβολής και Επικοινωνίας της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος και Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΠΟΥΧΤΙΣΕΙ ΣΤΟ ΨΕΜΑ»!Μιλήσαμε για την τελευταία Δημοσκόπηση της ALCO και το προβάδισμα της ΝΔ, για τον Πειραιά και στο τέλος για τη μάχη στην Περιφέρεια Αττικής.Τα σχόλιά σας όχι απλά ευπρόσδεκτα, αλλά απαραίτητα, για να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας και να βελτιωνόμαστε!Από την παρουσία μου στο Αποκαλυπτικό Δελτίο με τους έγκριτους Δημοσιογράφους Γιάννη Παπαγιάννη και Ανδριάνα Ζαρακέλη (υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με τον Γιάννη Μώραλη).

Gepostet von Σαράντος Ευσταθόπουλος / Sarantos Efstathopoulos am Samstag, 30. März 2019

«Για εμάς τους Πειραιώτες ΔΕΝ υπάρχει ούτε Βόρεια ούτε Νότια Μακεδονία. Υπάρχει μια Μακεδονία και αυτή είναι ελληνική!»Ευσταθόπουλος Σαράντος (Σαραντάκος)ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑμε τον Γιώργο Πατούλη#μακεδονια #macedonia #πειραιας #piraeus #pireas #peiraias

Gepostet von Σαράντος Ευσταθόπουλος / Sarantos Efstathopoulos am Dienstag, 12. Februar 2019

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΟΥΛΗ

''Ασχολούμαι από νεαρή ηλικία με τα κοινά του Πειραιά.

Επίλεξα να μετέχω στο ψηφοδέλτιο νίκης του Γιώργου Πατούλη, γιατί η εκλογή του ως Περιφερειάρχη Αττικής, είμαι πεπεισμένος ότι θα αποτελέσει πραγματική νίκη για τον Πειραιά μας.

Γιατί ο Γιώργος Πατούλης έχει τη γνώστη, την εμπειρία, τη θέληση και τα καλύτερα διαπιστευτήρια από την 20ετή επιτυχημένη πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δημοτικός Σύμβουλος, Δήμαρχος, Πρόεδρος ΚΕΔΕ).

Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μαζί, με μπροστάρη τον Γιώργο Πατούλη θα χαράξουμε μια νέα αναπτυξιακή πορεία για τον Πειραιά μας, το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, τη Νίκαια, τον Ρέντη, τον Κορυδαλλό, το Πέραμα.''

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Λόγω της έντονης και καθημερινής ενασχόλησής του με τα κοινά, είτε μέσω του ενημερωτικού site Piraeus Press είτε μέσω της ενεργούς συμμετοχής στα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Σαράντος Ευσταθόπουλος αποτελεί έναν από τους καλύτερους γνώστες των τοπικών ζητημάτων που απασχολούν τον ευρύτερο Πειραιά.

Δε διστάζει να καταπιαστεί με θέματα που «κάνουν τζιζ» και να τοποθετηθεί δημοσίως για μερικά από αυτά!

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Πρέπει άμεσα και σε συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία να εξεταστεί η επαναλειτουργία των Τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων που έκλεισαν, η υποστελέχωση των υπαρχόντων καθώς και η έλλειψη βασικών «εργαλείων» της καθημερινότητας των αστυνομικών μας.

Η ανομία οργιάζει, το λαθρεμπόριο κάνει πάρτυ, η παραβατικότητα αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και οι Πειραιώτες - παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις διάφορες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας - νιώθει απροστάτευτος, έρμαιο στις ορέξεις των κάθε είδους μικρών ή μεγάλων απατεώνων.

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Κυκλοφοριακό Λιμανιού

Οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του Πειραιά (είσοδος, λιμάνι, έξοδος) έπρεπε να είχαν γίνει από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αφού πρώτα ελεγχθεί η στατικότητα σε όλες τις Γέφυρες του Πειραιά, θα πρέπει άμεσα να εκπονηθεί-επικαιροποιηθεί ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη προκειμένου να αποσυμφορηθεί το Λιμάνι του Πειραιά, καθώς το πρόβλημα θα εντείνεται με το πέρασμα των ετών και την ανάπτυξη της περιοχής.

Μετρό Πειραιά

Είναι δεδομένο ότι η άφιξη του ΜΕΤΡΟ στις γειτονιές του Πειραιά θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική μας κοινωνίας.

Οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν και σημειώνονται είναι χαρακτηριστικές και προκαλούν σημαντικό κόστος στην τοπική μας οικονομία.

Στις καθυστερήσεις αυτές συντείνει και η ανυπαρξία πίεσης από πλευράς της Περιφέρειας Αττικής που απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις ως απλός θεατής (βλ. Τραμ Πειραιά).

Υποθαλάσσια Περάματος-Σαλαμίνας

Έχει φτάσει η ώρα για την χάραξη και υλοποίηση ενός σημαντικού έργου, το οποίο ακούγεται και συζητιέται εδώ και δεκαετίες.

Δεν είναι άλλο από την υποθαλάσσια ζεύξη Περάματος και Σαλαμίνας που θα οδηγήσει στη ραγδαία ανάπτυξη του νησιού και την αποσυμφόρηση της περιοχής των φέρρυ μποτ στο Πέραμα, ιδίως κατά τις περιόδους αιχμής.

Η υλοποίηση αυτού του έργου δε σημαίνει αυτομάτως την «κατάργηση» των φέρρυ μποτ όπως αρκετοί ευαγγελίζονται, μιας και έχουμε ζωντανό παράδειγμα τη θαλάσσια ζεύξη Ρίου Αντιρρίου μετά την ολοκλήρωση της Γέφυρας.

Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει πνοή τόσο στη Σαλαμίνα όσο και στο Πέραμα.

Απομάκρυνση Φυλακών Κορυδαλλού - Στη θέση του να κατασκευαστεί το «Ελληνικό» του Πειραιά

Δεν μπορεί η σύγχρονη ιστορία μιας ολόκληρης πόλης να ταυτίζεται με τις Φυλακές!

Άμεσα πρέπει να δρομολογηθεί η απομάκρυνση των Φυλακών Κορυδαλλού και στη θέση τους να κατασκευαστεί το μεγαλύτερο Πάρκο του Πειραιά, το οποίο και θα αποτελέσει πόλο έλξης για ολόκληρη την Αττική.

Σαφώς και αναγνωρίζουμε το σωφρονιστικό ρόλο που επιτελούν τα εν λόγω καταστήματα, όμως μετά τα τελευταία τραγικά γεγονότα εντός των Φυλακών αλλά και άλλα παλαιότερα, η ανάγκη μεταφοράς του σωφρονιστικού καταστήματος εκτός Κορυδαλλού κρίνεται επιτακτική.

Τουρισμός & Ανάπλαση Μικρολίμανου, ΣΕΦ και Πειραϊκής

Ο Πειραιάς είναι κοινώς αποδεκτό ότι πρέπει να καταστεί παγκόσμιος τουριστικός προορισμός και όχι απλά ένα ακόμα «πέρασμα» για τα εκατομμύρια ταξιδιώτες της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας.

Σίγουρα για την υλοποίηση ενός τέτοιου οράματος βάσει ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού πλάνου, απαιτείται η αγαστή συνεργασία Κεντρικού Κράτους, Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α’ & Β’ Βαθμού) και ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Σημαντικό κομμάτι αυτού του πλάνου, αποτελεί η αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτημάτος του Πειραιά, που δεν είναι άλλο από την μοναδική ακτογραμμή του που συνδυάζει φυσικό κάλλος και αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ, η ανάπλαση του Μικρολίμανου, η υλοποίηση ξύλινου περιπάτου στα Βράχια της Πειραϊκής, η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου, θα αναδείξουν τη μοναδική ομορφιά του Πειραιά και θα συνδράμουν καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Βέβαια, όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι το «υδροκέφαλο» ελληνικό κράτος δε θα προχωρήσει σε περίεργες μεθοδεύσεις τύπου «όλος ο Πειραιάς να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος»!

Καταπολέμηση της έντονης δυσοσμίας σε Δραπετσώνα και Πειραιά

5 χρόνια χρειάστηκε η απερχόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για να προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό για την ανεύρεση της αιτίας που προκαλεί την έντονη δυσοσμία στο παραλιακό μέτωπο του Πειραιά (και όχι μόνο)!

Η ποιότητα ζωής των Πειραιωτών πρέπει να αποτελέσει επιτέλους βασική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής και αυτό να γίνει εμφανές μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΑΡΑΝΤΟ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Και επίσημα πλέον...ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ (Σαραντάκος)Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με Γιώργο Πατούλη στην Περιφέρεια ΑττικήςΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ✌️#neaarxiattiki #attica #piraeus #attiki #pireas #peiraias #ekloges2019

Gepostet von Σαράντος Ευσταθόπουλος / Sarantos Efstathopoulos am Donnerstag, 20. Dezember 2018

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Αττικής που κατέρχονται στην Περιφερειακή

Ενότητα Πειραιά, ψηφίζουν οι Δημότες ΠειραιάΝίκαιας-ΡέντηΚερατσινίου-ΔραπετσώναςΚορυδαλλού και Περάματος.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΤΟΥΛΗΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αυτός είναι ο Εκδότης του Piraeus Press Σαράντος Ευσταθόπουλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ