Σεισμός στην Ύδρα: Η πρώτη εικόνα στο νησί μετά τα 4,1 Ρίχτερ – "Έχουμε πάρει τα μέτρα μας"

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο σεισμός στην Ύδρα των 4,1 Ρίχτερ προκάλεσε ανησυχία. Ο δήμαρχος του νησιού μιλάει λίγα λεπτά μετά το χτύπημα του εγκέλαδου...

Οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, κατέγραψαν σήμερα ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 88 χιλιομέτρων νοτίως της Αθήνας, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 32 χιλιόμετρα ΑΝΑ της Ύδρας.

Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν ζημιές και τραυματισμοί στην Ύδρα. Μετά την αρχική ανησυχία, η ζωή επιστρέφει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.
Δήμαρχος Ύδρας για τους σεισμούς

Ο δήμαρχος της Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, εμφανίστηκε ψύχραιμος. Όπως μας είπε ο σεισμός δεν έγινε αισθητός σε όλες τις περιοχές του νησιού, που πάντως βρίσκεται σε ετοιμότητα. «Δεν υπήρξαν ζημιές και τραυματισμοί» τόνισε στο NewsIt.gr…


Λέκκας για σεισμό στην Ύδρα

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στο NewsIt.gr για τις σεισμικές δονήσεις στην Ύδρα και εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο. Ηταν ένας μικρός σεισμός και δεν έχουμε αναφορές για ζημιές. Δεν υπάρχουν φόβοι για την εξέλιξη της ακολουθίας» είπε ο κ.Λέκκας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Πηγή: www.newsit.gr