Σε Κύθηρα και Αντικύθηρα ο Προκόπης Παυλόπουλος!


Οι κάτοικοι των Αντικυθήρων, είδαν για πρώτη φορά στη ζωή τους, τον Ανώτατο άρχοντα της χώρας, να επισκέπτεται το νησί τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τα Αντικύθηρα, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, περιηγήθηκε στο νησί, συνομίλησε με τους λιγοστούς κατοίκους του, 25 περίπου το χειμώνα, και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο θέμα του πασίγνωστου Ναυαγίου των Αντικυθήρων.

Επισκέφθηκε την εκκλησία του πολιούχου του νησιού, τον Αγιο Μύρωνα, όπου τον υποδέχθηκε συγκινημένος ο ηλικιωμένος ιερέας του Αγ. Μύρωνα, πατέρας Αντώνιος. Ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας μαζί του, του είπε ότι «εσείς εδώ φυλάτε Θερμοπύλες», και τον συνεχάρη για το σθένος του, και την ψυχική του δύναμη.

Ο ΠτΔ μετέβη στη συνέχεια στη Κύθηρα, όπου τον ανέμενε ο Ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, «ο καθηγητής της καρδιάς μου» όπως είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος στους συνεργάτες του, μιας και ο κ. Γ. Κασιμάτης υπήρξε δάσκαλος του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τέλος σε δήλωσή του μετά από την παρουσίαση  με προβολή βίντεο, των Εναλίων Ερευνών στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε:

«Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων μέσα από τα αντικείμενα που έχουν έρθει στην επιφάνεια, μέσα από τα αντικείμενα που παραμένουν στο Ναυάγιο, κυρίως όμως μέσα από τον απαράμιλλης τεχνολογικής τελειότητας για την εποχή του και όχι μόνο, μηχανισμό, αποδεικνύουν τούτο: Το σκάφος του ελληνικού πνεύματος, ταξιδεύει ανά τους αιώνες αβύθιστο στον ωκεανό του παγκόσμιου πολιτισμού».