Δεν φαντάζεστε τι χάρτη σκέφτηκε να φτιάξει!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνήθως απασχολεί το περιεχόμενο των ανακοινώσεων των χρηστών του Twitter όμως ο Eric Fischer είχε μια διαφορετική απορία...

Συγκεκριμένα, σκέφτηκε να σχεδιάσει έναν χάρτη χρησιμοποιώντας την τοποθεσία των χρηστών την ώρα που ανακοίνωναν τα Tweet τους.

Για να καταφέρει το παραπάνω, χρειάστηκαν 3,5 χρόνια κατά την διάρκεια των οποίων συγκέντρωσε τις τοποθεσίες 6,3 δις ανακοινώσεων του Twitter. Έπειτα, έκανε ένα ξεκαθάρισμα των πληροφοριών στα δεδομένα που προέκυψαν, τα οποία ήταν περίπου 3 terabytes σε μέγεθος, και απεικόνισε τις τοποθεσίες στην πλατφόρμα Google που βλέπετε παρακάτω.

Όπως θα προέβλεπε κανείς υπάρχει μεγάλη χρήση του Twitter στην Βόρεια Αμερική και Δυτική Ευρώπη. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, ωστόσο, είναι ότι στην Κωνσταντινούπολη, την γενέτειρα του Ταγίπ Ερντογάν που έχει δηλώσει ότι είναι κατά του διαδικτύου, η χρήση της εφαρμογής φαίνεται να είναι εντονότατη. Επίσης, ενδιαφέρον είναι πως παρόλο που η Κίνα έχει απαγορεύσει το Twitter υπάρχουν ισχνά σημεία γύρω από την πρωτεύουσα όπου το Twitter χρησιμοποιήθηκε!

2

Πηγή: athensmagazine.gr