Φεμινιστική αφίσα θεωρεί δικαίωμα τη βρεφοκτονία – Χαμός στο Twitter

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την οργή των χρηστών του Twitter έχει προκαλέσει η φεμινιστική αφίσα της φεμινιστικής ομάδας mιγada. Σύμφωνα με την αφίσα, η βρεφοκτονία θα πρέπει να είναι δικαίωμα μιας γυναίκας ως… έσχατη μορφή έκτρωσης!

Η φεμινιστική αφίσα φαίνεται να υποστηρίζει ότι δεν θα πρέπει να διασύρονται όσες γυναίκες (και οι μητέρες τους) κατηγορούνται για βρεφοκτονία. Μάλιστα, ότι αποτελεί “βαρβαρότητα” και εξισώνουν το φαινόμενο με εκείνο της διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών.

Στη συνέχεια, η αφίσα αναφέρεται σε βρεφοκτονίες υπό την επίβλεψη ιατρών. Και αναφέρεται στο φαινόμενο, όχι ως ανθρωποκτονία αλλά, ως “‘έκτρωση μετά τη γέννα“!

Το πλήρες κείμενο της φεμινιστικής αφίσας

“Ο διασυρμός των νεαρών γυναικών – και των μητέρων τους – που κατηγορούνται για βρεφοκτονία είναι μια ακόμη στιγμή βαρβαρότητας, αντίστοιχης με τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών το 2012”.

“Ο φασιστικός βούρκος αυτού του τόπου βρήκε την ευκαιρία να ξεράσει τη μισογυνική χολή του. Η υποκρισία βασίλευσε σε έναν ταξικό και ρατσιστικό κόσμο που υποτίθεται ότι κόπτεται για την ανθρώπινη ζωή. Δημοσιογράφοι, επιστήμονες, γείτονες, ευυπόληπτοι πολίτες, θεσμικές φεμινίστριες μίλησαν για την «αδιανόητη πράξη» και εξέφρασαν την άποψή τους για τις «Μήδειες». Οι ζωές αυτών των γυναικών λοιδορήθηκαν και στοχοποιήθηκαν, σε μια ακόμη μιντιακή φιέστα.”

Όμως, αυτές οι γυναίκες είναι σαν εμάς

“Και αυτό γιατί ξέρουμε τι σημαίνει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Ξέρουμε πως είναι να μην έχουμε στήριξη από τον σύντροφο, να τρέχουμε πανικόβλητες στα φαρμακεία, να έχει περάσει το τρίμηνο. Να ακούμε ότι η έκτρωση είναι φόνος. Ξέρουμε τι σημαίνει σε αυτή την κοινωνία να είμαστε ανύπαντρες μητέρες ή να κρινόμαστε συνεχώς ως μάνες. Να πρέπει μόνες και σιωπηλά να λύνουμε τα «προβλήματά» μας.”

“Από την άλλη, ξέρουμε ότι οι βρεφοκτονίες συμβαίνουν ανεπίσημα για λόγους ευγονικής και υπό την επίβλεψη του γιατρού. Βέβαια, κανένας γιατρός δεν έχει διωχθεί ή ταπεινωθεί για «έκτρωση μετά τη γέννα», όπως ονομάζεται η βρεφοκτονία ιατρικά.”

“Όπως και ξέρουμε ότι ζούμε σε μια χώρα που η απρόσκοπτη πρόσβαση στην έκτρωση αμφισβητείται στην πράξη. Θυμηθείτε τους αναισθησιολόγους της Σάμου και τους δήθεν λόγους συνείδησής τους• τον συνεχή βομβαρδισμό μας περί δημογραφικού, μιας εθνικής ρητορείας στην ουσία κατά των εκτρώσεων• τις φορές που πήγαμε για έκτρωση σε ένα νοσοκομείο, και τα υποτιμητικά σχόλια και τις μεθοδεύσεις του προσωπικού, με σκοπό να μας αποτρέψουν από το να κάνουμε έκτρωση. Μέχρι και την καρδιά του εμβρύου μας ανάγκασαν να ακούσουμε! Ξέρουμε ότι το όλο ζήτημα έχει να κάνει με την πειθάρχησή μας ως εργάτριες της αναπαραγωγής. Με τον κρατικό έλεγχο των γεννήσεων και του πληθυσμού και άρα τον τρόπο αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης. Και ας μη ξεχνάμε και το πολύ επικερδές εμπόριο βρεφών, παιδιών, οργάνων.”

“Η αντισύλληψη, η έκτρωση, η έκθεση, η βρεφοκτονία, στην ουσία αποτελούν στάδια στην προσπάθεια μιας γυναίκας να ελέγξει την αναπαραγωγική της λειτουργία και άρα τη ζωή της. Αν η έκτρωση είναι η έσχατη μορφή αντισύλληψης, τότε η βρεφοκτονία είναι η έσχατη μορφή έκτρωσης.”

“Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ.”

Η "φεμινιστική" αφίσα

Μερικές από τις αντιδράσεις των χρηστών του Twitter

Πολλοί χρήστες του ελληνικού Τουίτερ έσπευσαν να σχολιάσουν, να κοινοποιήσουν και να κατακρίνουν τη φεμινιστική αφίσα. Κάποιοι άλλοι ζητούν από την Ελληνική Αστυνομία και τους Εισαγγελείς να παρέμβουν.