Μία μαγική στιγμή στο Αιγαίο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είναι ένα σπάνιο στιγμιότυπο θηλασμού φάλαινας φυσητήρα (στη φωτογραφία φαίνεται να επιπλέει λίγο γάλα στην επιφάνεια της θάλασσας!).

Αυτή η μοναδική φωτογραφία αποτυπώνει τους ιδιαίτερα χαρισματικούς γίγαντες των θαλασσών μας, τις φάλαινες φυσητήρες.

Είναι το μεγαλύτερο οδοντοκήτος του πλανήτη όπου τα αρσενικά μπορούν να ξεπεράσουν τα 18 μέτρα σε μήκος και τους 50 τόνους σε βάρος!

Το συγκεκριμένο είναι θηλυκό, με μήκος περίπου 12 μέτρα.
Η παρουσία τους στο Αιγαίο έχει καταγραφεί εδώ και περισσότερα από 2.300 χρόνια, και είναι παράδοξο σήμερα πόσα λίγα γνωρίζουμε για αυτό το μοναδικό είδος φάλαινας. 

Αυτή η σπάνια φωτογραφία καταγράφηκε στο δίαυλο Μυκόνου-Ικαρίας από το πλήρωμα το μικρού διθέσιου αεροσκάφους του Wingsforscience.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου και εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εργάζομαι ως Σύμβουλος του Προέδρου του ομίλου DPG Group of Companies, διατηρώ το ειδησεογραφικό site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.

ΔΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ ΕΔΩ 

ΒΡΕΣ ΜΕ ΣΤΟ FACEBOOK 

ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ