Παναγιωτόπουλος: Δεν τέθηκε θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου στη συνάντηση με τον Ακάρ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, διέψευσε ότι στη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, συνεζητήθη θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.

Διαψεύδει ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, τις δηλώσεις-βόμβες του Τούρκου ομολόγου του, Χουλουσί Ακάρ, ότι σε πρόσφατη μεταξύ τους συνάντηση, συνεζητήθη μεταξύ άλλων και το ζήτημα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου. Τουριστικώς και πλουτοπαραγωγικώς.

Στο ΝΑΤΟ

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου των υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ και όπως ανέφερε εν συνεχεία ο Ακάρ ομιλώντας προς δημοσιογράφους, τέθηκε το θέμα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου. Ητο δε χαρακτηριστική η αποστροφή του λόγου του, ότι «βάλαμε στο τραπέζι τα θέματά μας με ειλικρίνεια».

Βάλαμε τα θέματα με ειλικρίνεια

«Με τον κύριο υπουργό, με τον Νίκο έχουμε ειλικρινείς, διάφανες ξεκάθαρες συνομιλίες, για να δώσουμε μια θετική ατμόσφαιρα, ένα θετικό κλίμα. Με στόχο οι λαοί των δυο χωρών να ευημερούν. Βάλαμε στο τραπέζι τα θέματά μας με ειλικρίνεια, ανοιχτά, έντιμα και με διαφάνεια», εδήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Και υπενθύμισε ότι είναι η σειρά της Τουρκίας να φιλοξενήσει την τέταρτη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ανακοίνωση

Τα λεγόμενα αυτά και η αίσθησις που προκάλεσαν, οδήγησαν τον Ελληνα υπουργό να προχωρήσει εγγράφως σε διάψευση των δηλώσεων τού Χ. Ακάρ.

Στη σχετική ε ανακοίνωση που εξεδόθη το βράδυ της Πέμπτης, ο Ν. Παναγιωτόπουλος διευκρίνησε ότι «με τον κ. Ακάρ συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις εντυπωσιασμού.

«Δεν τέθηκε θέμα»

Συμφωνήσαμε ότι το ήπιο κλίμα στις διμερείς σχέσεις μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελές και για τις δύο χώρες μας, ιδίως ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου. Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα “συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου“, και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί».