ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014: Αυτή είναι η δημοσκόπηση της Rass για τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ – Δείτε τους πίνακες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 2,8% έναντι της ΝΔ, δίνει δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές, που διεξήγαγε από τις 19 έως τις 21 Μαΐου, η εταιρεία Rass για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 25,3% των ερωτηθέντων πρόταξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι ποσοστού 22,5%, που επέλεξαν τη ΝΔ. 

Τρίτη στην προτίμηση των ψηφοφόρων ήρθε η Χρυσή Αυγή (9,1%), με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ να έπεται (8,1%). Στο 6,1% καταγράφεται η δυναμική του ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου, σε 5,4% η Ελιά, σε 3,8% οι ΑνΕλ και σε 1,5% η ΔΗΜΑΡ. Ποσοστό 4,6% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι προτίθενται να ψηφίσουν άλλο κόμμα, ενώ 9,8% δεν διευκρίνισαν τις προθέσεις τους.

Στην ερώτηση «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές», 48,2% πρόταξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, 41,5% τη ΝΔ και 2,5% άλλο κόμμα. Σε ποσοστό 7,8% οι ερωτηθέντες δεν απάντησαν.

Ενδιαφέρον έχουν τα ευρήματα της έρευνας της Rass ελάχιστα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών και των εκλογών της β’ Κυριακής για την αυτοδιοίκηση. Στο ερώτημα για το ποιο κόμμα θα προτιμούσουν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. επιλέγουν σε ποσοστό 51% τη Ν.Δ. προκειμένου να διασφαλισθεί η σταθερότητα, το 19,8% την ψηφίζει κατά παράδοση, το 11,6 για το πρόγραμμα κι τις θέσεις της, το 10,0 για να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 6,4% για τον αρχηγό της.

 

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγου το κόμματα τους σε ποσοστό 48,9% προκειμένου να οδηγηθεί σε πτώση η κυβέρνηυση και το ΠΟΤΑΜΙ το 39,9 των ψηφοφόρων του αντίστοιχα το επιλέγει για τις ιδέες του. 


Πηγή: parapolitika.gr