Μήνυση Γιάννη Κουρτάκη στον Γιάννη Φιλιππάκη για εκβιασμό


Μήνυση στον εκδότη των εφημερίδων «Espresso» και «Δημοκρατία» Ιωάννη Φιλιππάκη καταθέτει ο εκδότης της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Γιάννης Κουρτάκης.

Σύμφωνα με δήλωση του νομικού συμβούλου του Ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Αλέξη Κούγια, ο Γιάννης Κουρτάκης καταθέτει μήνυση στον Γιάννη Φιλιππάκη για κακουργηματική εκβίαση και συκοφαντική δυσφήμηση  δια του τύπου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Κούγιας «η εντολή που μου εδόθη επίσης είναι άμεσα να προσφύγω ενώπιον του Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να διαταχθεί ο συγκεκριμένος εκδότης και οι υπ’ αυτόν δημοσιογράφοι να παύσουν είτε με ονοματεπώνυμο είτε περιγραφικά την οιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο του εντολέα μου».

Αναλυτικά η δήλωση έχει ως εξής:

Αθήνα, 12/09/2019

Όπως είναι γνωστό, είμαι νομικός σύμβουλος του Ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Κατόπιν συσκέψεως, η οποία πριν από λίγο ολοκληρώθηκε, μου ανετέθη από τον εκδότη του Ομίλου κ. Ιωάννη Κουρτάκη η εντολή να καταθέσω μήνυση εναντίον του εκδότη των εφημερίδων «Espresso» και «Δημοκρατία» Ιωάννη Φιλιππάκη για την διάπραξη εις βάρος του εντολέα μου από τις αρχές Μαΐου 2019 του αδικήματος της κακουργηματικής εκβίασης και της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του τύπου.

Προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου μελετούμε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας Espresso καθημερινά, αλλά και τα ολοσέλιδα δημοσιεύματα, στα οποία άλλοτε με ονοματεπώνυμο και άλλοτε με περιγραφικό τρόπο διαπράττονται εις βάρος του εντολέα μου τα ως άνω αδικήματα.

Η εντολή που μου εδόθη επίσης είναι άμεσα να προσφύγω ενώπιον του Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να διαταχθεί ο συγκεκριμένος εκδότης και οι υπ’ αυτόν δημοσιογράφοι να παύσουν είτε με ονοματεπώνυμο είτε περιγραφικά την οιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο του εντολέα μου, εφόσον αυτή συνέχεται με συμπεριφορές, οι οποίες πιστοποιούν τα ως άνω αδικήματα.

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας