Άδοξο φινάλε για τον Ολυμπιακό στον πρώτο τελικό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ολυμπιακός έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να μπορέσει να... σπάσει την έδρα του ΠΑΟ από τον πρώτο κιόλας τελικό αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε αφού στα κρίσιμα σημεία «λύγισε» και ηττήθηκε με 59-56!

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το χειρότερο ξεκίνημα που θα μπορούσαν στον αγώνα, δίνοντας το δικαίωμα στον ΠΑΟ να προηγηθεί στο πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 19-6!

Με τον Ολυμπιακό να είναι αρκετά κακός στην άμυνά του και ακόμη πιο κακός στην επίθεσή του που είχε σημειώσει μόλις έξι πόντους με δύο βολές και δύο δίποντα, ενώ ήταν πολύ άστοχος τόσο από τη γραμμή του τριπόντου όσο όμως και σε προσπάθειες μέσα από τη ρακέτα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Πειραιά ναι μεν άλλαξε την εικόνα της, αλλά και πάλι ήταν κακή. Πολλές χαμένες βολές, για μία ακόμη φορά και το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός ήταν να φτάσει το ματς μέχρι το 31-23, μειώνοντας κάπως τη διαφορά.

Τελικά το ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΟ να προηγείται με 35-26, με το μόνο θετικό να είναι πως τουλάχιστον στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός βρήκε κάποιες λύσεις στην επίθεση σημειώνοντας είκοσι πόντους, αλλά και πάλι δέχτηκε δεκαέξι...

ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

Με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός άρχισε να θυμίζει ομάδα. Μπήκε δυνατά στο παρκέ αποφασισμένος να παίξει άμυνα και να έχει πιο... λογικές επιλογές στην επίθεσή του.

Έτσι μόλις στα πρώτα δύο λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν στους τρεις πόντους με σκορ 35-32, χτυπώντας τον ΠΑΟ μέσα στη ρακέτα.

Δυστυχώς όμως αυτά τα στοιχεία κράτησαν για πέντε λεπτά, αφού στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός άρχισε και πάλι να χάνει τη συγκέντρωσή του μην μπορώντας να συνεχίσει τον καλό του ρυθμό με συνέπεια να τελειώσει το δεκάλεπτο μεγαλύτερη διαφορά απ’ ότι έληξε το πρώτο ημίχρονο, καθώς βρέθηκε δέκα πόντους πίσω με σκορ 51-41!

Ίδιο σκηνικό στην τέταρτη περίοδο όπως στην τρίτη. Με τον Ολυμπιακό να μπαίνει ξανά δυνατά στο παρκέ και να γίνεται δυνατός στην άμυνά του, ενώ «ξύπνησε» και πάλι στην επίθεση. Έτσι το -10 γίνεται γρήγορα-γρήγορα -6 στο πρώτο τετράλεπτο και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος περνάει μπροστά στο σκορ ο Θρύλος για πρώτη φορά στον αγώνα με σκορ 53-51, με εύστοχο τρίποντο του Λοτζέσκι!

Το άσχημο όμως ήταν πως ο Ολυμπιακός έμεινε στο τρίποντο του Λοτζέσκι... Ο Σπανούλης είχε τρεις χαμένες προσπάθειες με δύο άστοχα τρίποντα και μία διείσδυση που δεν του έκανε το χατίρι η μπάλα, ενώ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα είχε δύο λάθη ο Περπέρογλου!

Ο παίκτης που είχε πάρει επάνω του τον Ολυμπιακό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα όσον αφορά το σκοράρισμα, υπέπεσε σε δύο σημαντικά λάθη, καθώς στο ξεκίνημα προσπάθειάς του για μπάσιμο πάτησε στη γραμμή μπροστά από τον πάγκο του ΠΑΟ με το σκορ να είναι στο 53-53, ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση των «ερυθρόλευκων» έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του με το σκορ να είναι 55-53 και χάνοντας την ευκαιρία για να ισοφαρίσει ενώ ήθελε 26΄΄!

Ο ΠΑΟ με συνεχόμενες βολές πήγε το ματς στο 59-53 και ο Λοτζέσκι με τρίποντο 2΄΄ πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 59-56...

Έτσι ο Ολυμπιακός έχασε μία μοναδική ευκαιρία για να πάρει τη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ, από τη στιγμή που ο ΠΑΟ ήταν κακός επιθετικά παρότι ξεκίνησε δυνατά στον αγώνα και έχοντας οι «πράσινοι» 1/20 τρίποντα! Από την άλλη όμως και ο Ολυμπιακός είχε τραγικό ποσοστό στις βολές, καθώς τελείωσε το ματς με 5/13...

Όσον αφορά τη διαιτησία του αγώνα, είχε πάλι τα δικά της... φαλτσοσφυρίγματα, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που «αυτοκτόνησε» αφού ακόμα και με το κακό ξεκίνημα που είχε στο ματς, τη διαιτησία να κάνει τα δικά της και το κακό ποσοστό στις βολές, μπορούσε να πάρει τη νίκη στο ΟΑΚΑ!

Τα δεκάλεπτα: 19-6, 35-26, 51-41, 59-56

ΠΑΟ (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 2, Φώτσης, Ούκιτς 4, Λάσμε 11, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 11 (1), Ματσιούλις 15, Ράιτ 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Ντάνστον 13, Σπανούλης 7 (1), Περπέρογλου 15 (3), Παπαπέτρου, Σλούκας 2, Κόλινς 7 (1), Σίμονς, Λοτζέσκι 6 (2), Πρίντεζης 6, Μάντζαρης.

Πηγή: gavros.gr