Πετρελαιοκηλίδα στη Ραφήνα – Γκικάκη: «Αποτρέψαμε μια τεράστια οικολογική καταστροφή»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Piraeus Press αναφέρθηκε σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ χθες στην πετρελαιοκηλίδα αγνώστου προελεύσεως που εντοπίστηκε στον παλαιό λιμένα Ραφήνας.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση καθαρισμού όλου του παρακτίου μετώπου και του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε όλο το μήκος που είχε απλωθεί η χτεσινή ρύπανση της θάλασσας από πετρελαιοειδή στη Ραφήνα.

Σήμερα επικοινωνήσαμε με την Διευθύνουσα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας κ. Δέσποινα Γκικάκη η οποία μας δήλωσε ότι:

«Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας παραμένει σε επιφυλακή. Τα σημεία που είχαν μολυνθεί καθαριστήκαν και τα πετρελαιοειδή απομακρύνθηκαν από τη θάλασσα με ειδικά υλικά.
Συλλέχθηκαν σε ειδικά σακίδια και οδηγήθηκαν σε μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων. Μια μικρή μονάδα όπως η ΟΛΡ ΑΕ, απέδειξε ότι η γνώση, η ομαδική δουλειά και η αγάπη για το περιβάλλον μπορούν να νικήσουν. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη για τα αντανακλαστικά του Οργανισμού και την εφαρμογή του σχεδίου αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης (Marine Pollution Contingency Plan). Αποδείξαμε ότι οι ασκήσεις που με ευλάβεια επαναλαμβάνει συνεχόμενα τα τελευταία χρόνια ο Οργανισμός δεν είναι απλή θεωρία.
Αποτρέψαμε μια τεράστια οικολογική καταστροφή και αυτό είναι το σημαντικότερο.»

Ο Πειραιώτης Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Σπυρίδων Χρυσοφώτης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατ' αγνώστων και δήλωσε στο Piraeus Press ότι θα ασκηθούν πιέσεις για την εξεύρεση των εγκληματιών κατά του περιβάλλοντος και του μέλλοντος των παιδιών μας.

Πετρελαιοκηλίδα στη Ραφήνα – Άμεση αντίδραση Χρυσοφώτη