ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΪΔΟΝΙΚΟΛΑΣ: «Μητσοτάκης και ΝΔ εξαλείφουν παρενοχλητικές συμπεριφορές & σεξουαλική βία»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Α’ Πειραιώς & Νήσων, Γιάννης Βοϊδονικόλας για τις καταγγελίες της σεξουαλικής κακοποίησης

- Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε η κομματική οργάνωση της ΝΔ στην Α Πειραιά & Νήσων

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες μετά τις αποκαλύψεις για δεκάδες περιστατικά σεξουαλικής βίας ή άλλης μορφής παρενόχλησης, στο αθλητικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Μετά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΕΠ ΝΔ Α’ Πειραιά & Νήσων, μιας εκ των μεγαλύτερων κομματικών οργανώσεων της ΝΔ σε ολόκληρη τη χώρα, εξέδωσαν σχετικό δελτίο τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΝΔ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

«Υπουργοί και Βουλευτές της Κυβερνητικής Πλειοψηφίας, με αρωγό τον Πρωθυπουργό́ Κυριάκο Μητσοτάκη, παρεμβαίνοντας αποφασιστικά́ για την αντιμετώπιση των αποτρόπαιων φαινομένων βίας και κακοποίησης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μαζικά τις τελευταίες μέρες, κατέθεσαν στη Βουλή́ σχετική νομοθετική́ ρύθμιση αναφορικά́ με την αντιμετώπιση αντίστοιχων εγκλημάτων.



Η Κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει καθημερινά́ με σθένος και αποφασιστικότητα την ξεκάθαρη θέση της για απόλυτη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων, ενισχύοντας τις πολιτικές  ενθάρρυνσης των θυμάτων και ισχυροποίησης του πλαισίου αποτροπής, όπως επίσης και των ποινών που επιβάλλονται  στους θύτες.


Ο Πρόεδρος Γιάννης Βοϊδονικόλας

Πιο συγκεκριμένα, με το νέο νομοθετικό́ πλαίσιο ο Πρωθυπουργός:

•    Αυστηροποιεί τις ποινές για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας με ταυτόχρονη αναστολή της παραγραφής του αδικήματος μέχρι την ενηλικίωση των θυμάτων, όταν αυτά αφορούν ανήλικους.
•    Εγκαινιάζει για πρώτη φορά τη διαδικτυακή πύλη «metoo.gov.gr», όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες για θέματα κακοποίησης και βίας.
•    Επεκτείνει σε όλα τα σχολεία το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.
•    Δημιουργεί ειδικό μητρώο για όλους τους επαγγελματίες, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους, με αυστηρές προϋποθέσεις εγγραφής.
•    Συγκροτεί κεντρική δομή στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την αξιολόγηση και εξωδικαστική επίλυση των κατηγοριών.

Σήμερα η Κυβέρνηση στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: 

Όλοι μαζί ενωμένοι, σπάμε τη σιωπή μας και με πράξεις αντιμετωπίζουμε κάθε είδους συμπεριφορές παρενόχλησης, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις που θα εξαλείψουν τη μαζική εμφάνιση φαινομένων σεξουαλικής βίας και των εν γένει παρενοχλητικών συμπεριφορών, στο παρόν και το μέλλον».