ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΩΝΑΣ: Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Κορυδαλλού εκ νέου υποψήφιος με Κασιμάτη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού με τον Σταύρο Κασιμάτη ο Μιχάλης Λώνας

- Σημαντικό το έργο του στον τομέα του Αθλητισμού και του Πολιτισμού στον Κορυδαλλό

- Δείτε ποιος είναι ο Μιχάλης Λώνας 

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Ο Μιχάλης Λώνας γεννήθηκε  και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην τοπική αγορά ως αρτοποιός συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση του φρέσκου ψωμιού για τρίτη γενιά. Το ενδιαφέρον του Μιχάλη για το επάγγελμα αναδεικνύεται τόσο στην επί χρόνια καθημερινή του παρουσία και τις ζεστές καλημέρες στο φούρνο στην οδό Ταξιαρχών όσο και στην συνδικαλιστική του δραστηριότητα στο κλάδο των αρτοποιών από το 1986 και ως γενικός γραμματέας σωματείου Πειραιά (από το 2006).

Εργαζόμενος και εργοδότης αφουγκράζεται τόσο τους τριγμούς όσο και τις ανάγκες του κόσμου. Μεγαλώνοντας το Χρήστο, 20 χρονών, με την  Έφη Κυριακίδου, σύντροφο της ζωής του εδώ και 23 χρόνια, ξέρει πολύ καλά πως είναι να μεγαλώνεις παιδιά. Αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του για το καθημερινό μεροκάματο και το φρέσκο ψωμί σε κάθε σπίτι και ονειρεύεται να παραδώσει μια μέρα το φούρνο στο παιδί του.

Από το 2006 ασχολείται ενεργά με το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης διεκδικώντας τη ψήφο των συνδημοτών του στον Κορυδαλλό.

Ως δημοτικός σύμβουλος ενημερώνεται για όλα τα θέματα επιλέγοντας την θετική ή αρνητική τοποθέτηση με γνώμονα το όφελος της πόλης και όχι την στείρα αντιπαράθεση.

Συμμετέχοντας ανελλιπώς σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ και εκπρόσωπος του Δήμου στο Σύνδεσμο Κοιμητηρίου Σχιστού.

Πρόσφατα, με το διπλό ρόλο Δημοτικού Συμβούλου και αρτοποιού εκπροσώπησε το Δήμο Κορυδαλλού στο διακρατικό δίκτυο πόλεων URBACT II και συγκεκριμένα στις εργασίες που μελετούν την τοπική ανάπτυξη μέσα από τους πολλαπλούς διαύλους που παρέχει η γαστρονομία κάθε λαού.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΩΝΑΣ

«Υποστηρίζω τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελληνικής Κοινωνίας και ειδικότερα της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος τρόπος για αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην ελληνική πραγματικότητα.

Ο πατέρας μου μέχρι την ηλικία των 84 χρονών έμπαινε καθημερινά στο φούρνο με τον ίδιο ζήλο που έμπαινε στα νιάτα του. Διεκδικώ αυτό το ζήλο για την ζωή για το γιο μου και για κάθε νέο και νέα της πόλης μου. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που επιλέγω να είμαι ενεργός δημοτικός σύμβουλος και συστρατεύομαι με τον Σταύρο Κασιμάτη.

Συμπράττω με ένα άνθρωπο που έχει ζήλο και δουλεύει για την πόλη όπως την πρώτη στιγμή και όπως και εγώ έχει εμπειρία και ευαισθησία για αυτό που κάνει.»