ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ – Συνέντευξη στο PP: «ΔΕΝ είμαι επαγγελματίας πολιτικός!»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Συνέντευξη του Υποψηφίου Βουλευτή της ΝΔ στην Α Πειραιά & Νήσων Χριστόφορου Μπουτσικάκη στο Piraeus Press

- Μιλά για όλους και για όλα, τη ΝΔ, τις Ευρωεκλογές, τον ίδιο και τον Πειραιά

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογικές μάχες σε Δήμους, Περιφέρειες και Ευρωεκλογές, ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Πειραιά & Νήσων, παραχώρησε συνέντευξη στον Εκδότη του Piraeus Press Σαράντο Ευσταθόπουλο.

Αν και ο ίδιος δεν αναφέρει πουθενά την ιδιότητα του υποψηφίου Βουλευτή, θέλοντας προφανώς να τηρήσει τη γραμμή του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, εντούτοις, ασφαλείς πληροφορίες του Piraeus Press επιβεβαιώνουν ότι ήδη έχει κλείσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Πειραιά & Νήσων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΣΑΡΑΝΤΟ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

Γιατί αποφασίσατε να μπείτε τώρα στον ενεργό πολιτικό στίβο, και γιατί με τη ΝΔ;

Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη για να μένουμε απαθείς. Από το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα κριθεί εάν θα αφήσουμε πίσω μας το λαϊκισμό και θα κάνουμε επιτέλους τα απαραίτητα βήματα για μια Ελλάδα ισχυρή σε όλα τα επίπεδα. Η ΝΔ με ηγέτη της τον μεταρρυθμιστή Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν άνθρωπο που εννοεί αυτά που λέει, έχει τη δύναμη να ξαναπάει την Ελλάδα μπροστά. Και σε αυτό τον αγώνα δηλώνω και εγώ «παρών».

Μα η κυβέρνηση διατείνεται ότι η οικονομία επέστρεψε στην κανονικότητα…

«Κανονικότητα» υπάρχει μόνο στη φαντασία των δημαγωγών του ΣΥΡΙΖΑ που προφανώς ζουν σε άλλη χώρα. Η πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες είναι εντελώς διαφορετική. Η άγρια και άδικη φορολόγηση συνεχίζεται αμείωτη, το ιδιωτικό χρέος των πολιτών γιγαντώνεται, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας υποχωρεί διαρκώς, η ανάπτυξη παραμένει αναιμική και επενδύσεις δεν φαίνονται από πουθενά. Ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από δήθεν «κανονικότητα» αλλά από ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο που θα στοχεύει σε υψηλότερους και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. Και αυτό θα επιτευχθεί με το πρόγραμμα της ΝΔ που έχει ως επίκεντρό του την άμεση μείωση των φόρων, την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση των εξαγωγών.

Μιλήσατε για την πολιτική της ΝΔ. Τι θα πρέπει να περιμένει, όμως, ένας Πειραιώτης από τον Χριστόφορο Μπουτσικάκη ;

Ότι θα εκπροσωπηθεί στην κεντρική πολιτική από έναν άνθρωπο που καταλαβαίνει τα προβλήματά του και έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του. Δεν μπαίνω στην πολιτική για να υποσχεθώ μαγικές λύσεις αλλά για να κάνω καλύτερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μου. Ως γέννημα – θρέμμα Πειραιώτης αλλά και ως επιχειρηματίας της πόλης μας γνωρίζω από πρώτο χέρι τι πρέπει να γίνει για να τονώσουμε την τοπική αγορά, να απαλλάξουμε τις επιχειρήσεις από τη δυσβάστακτη φορολογία και την αχρείαστη γραφειοκρατία και να κάνουμε τις γειτονιές μας ασφαλέστερες για τα παιδιά μας. Άλλωστε, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός αλλά ένας άνθρωπος που δουλεύει στην ελεύθερη αγορά  και έχει  μάθει να βάζει στόχους που φέρνουν  πραγματικό και ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό μπορώ να διαβεβαιώσω ότι θα φέρω φρέσκες ιδέες αλλά και την κοινή λογική που τόσο λείπει σήμερα από την πολιτική μας ζωή.

Σε λίγες εβδομάδες έχουμε Ευρωεκλογές. Που βάζει τον εκλογικό πήχη η ΝΔ;

Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι το στοίχημα των Ευρωεκλογών δεν αφορά μόνο την ΝΔ αλλά ολόκληρη τη χώρα. Γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά ξεκάθαρα για εκλογές που θα είναι ένα δημοψήφισμα κατά κάποιο τρόπο. Στόχος είναι μια καθαρή νίκη της ΝΔ, όχι μόνο στις ευρωεκλογές αλλά και στις περιφέρειες και στους δήμους, η οποία θα στείλει σαφές μήνυμα στην χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης ότι η Ελλάδα αξίζει καλύτερα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό ότι με την ψήφο του θα πει ένα μεγάλο «ναι» στην πολιτική αλλαγή που έρχεται.