ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ: Τίτλοι τέλους στην τραγωδία με το φρεάτιο λυμάτων – Αθώοι Κοτρώνης, Σωτηρόπουλος, Παστός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Αθώοι ο πρώην Δήμαρχος Άγγελος Κοτρώνης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σωτηρόπουλος και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ύδρας Ιωάννης Παστός
 
- Απών ο Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης από όλη τη διαδικασία 
 
- Η υπόθεση αφορά στην τραγωδία του 2013, όταν έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι σε φρεάτιο λυμάτων της Ύδρας
 
- Σημαντικός ο ρόλος του Συνηγόρου Υπεράσπισης και τότε Νομικού Συμβούλου του Δήμου Ύδρας Σπυρίδωνος Χρυσοφώτη
...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press
Την Δευτέρα 15/10/2018 ολοκληρώθηκε η πολυετής δικαστική διαμάχη για υπόθεση του Δήμου Ύδρας, που αφορούσε σε κατηγορία  για "Ανθρωποκτονία  εξ αμελείας κατά συρροή" εις βάρος της τότε Δημοτικής Αρχής Ύδρας.

Πρόκειται για την υπόθεση που έχασαν άδικα και με τραγικό τρόπο την ζωή τους δυο άνθρωποι, σε φρεάτιο λυμάτων στην Ύδρα, το Νοέμβριο του 2013.
Ο Εισαγγελέας στο τέλος της διαδικασίας πρότεινε την οριστική αθώωση των κ.κ. Κοτρώνη, Σωτηρόπουλου και Παστού,
με την οποία συμφώνησε και η Έδρα του Δικαστηρίου.

Ο τ. Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης
Μετά το πέρας της διαδικασίας ο τ. Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ύδρας κ. Ιωάννης Παστός έκανε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ευχαριστώντας εκείνους που ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια της δοκιμασίας, αλλά και στηλιτεύοντας τη στάση της σημερινής δημοτικής αρχής Ύδρας και σαφείς αιχμές κατά του Δημάρχου Γιώργου Κουκουδάκη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ:
«Θέλω να ευχαριστήσω απο καρδιάς τους μάρτυρες που παρευρέθησαν σε Όλα τα δικαστήρια, η παρουσία τους και μόνο για εμένα ηταν  συμπαράσταση!!!  
Ευχαριστώ την κ. Λούλου Λουκία, την κ. Σταματίνα Πιτσιλού, Τους κυρίους Παύλο Κόκκο, Φώτη Νικολού, Παναγιώτη Γαβαλία , και Παναγιώτη Μελαχροινο. Θελω να ευχαριστήσω τον αδελφό μου που η  παρουσία του στο τελευταίο  δικαστήριο μου έδωσε   κουράγιο, αλλά και τον κύριο Κώστα Κόκκο που με τον αδελφό του και ΦΙΛΟ Παύλο, έμειναν μαζί μου μεχρι το ΤΕΛΟΣ . 
Ενα ευχαριστώ ειναι πολύ λίγο στον  "φύλακα άγγελο" μου,  Δικηγόρο  κύριο Σπυρίδωνα Χρυσοφώτη   που απο την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μου!!!( Η  βοήθεια του και  ως άξιος  συνεργάτης του Δήμου μας, στην δική μας θητεία,  σε σοβαρά θέματα όπως η αφαλάτωση, ηταν πολύτιμη!!!)
Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Σπύρο, σου οφείλω πολλά !!! 

Ο τότε Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Ύδρας, Δικηγόρος Πειραιά κ. Σπυρίδων Χρυσοφώτης
Θα ηταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω τον Δικηγόρο κύριο Στυλιανό Τσολάκο (συνεργάτη του πρώην Δημάρχου Πόρου)  που σε μερικές απο τις προηγούμενες υποθέσεις του Δήμου μας ηταν συνήγορος υπεράσπισης μου, ενώ  στην συγκεκριμένη υπόθεση εδωσε το παρών σαν φίλος,  η φυσική παρουσία του μου έδωσε  κουράγιο. 
Άφησα για το τέλος την σύζυγό μου, τα παιδιά μου , τους γονείς μας τα αδέλφια μας , και τους συγγενείς,  που όλα αυτά τα χρόνια το φορτίο μου έγινε και φορτίο τους,  και  στάθηκαν διπλα μου !!! 
Θελω να εκφράσω την λύπη μου για την στάση της   Δημοτικής Αρχής στην συγκεκριμένη υπόθεση , δυστυχώς   ολα αυτά τα χρόνια  ήταν ΑΠΩΝ !!! 
Ακομα και αυτη την στιγμή,    με εξαίρεση την κ. Λούλου,  τον κ.   Μαρκαντώνη και τον κ. Καραμήτσο,  ΟΥΔΕΙΣ ενδιαφέρθηκε, ΟΥΔΕΙΣ έκανε την ποιό απλή κίνηση, να "σηκώσει" το τηλέφωνο και να ρωτήσει αν χρειάζομαι κάτι, η αν  ολα πηγαν καλα ... 
Τουλάχιστον, έστω και τώρα,  και με καθυστέρηση πέντε ετών, ο Δήμος μας ας τοποθετήσει ενα προσκυνητάρι με ενα καντήλι στον τόπο που χάθηκαν τόσο άδικα οι δύο συνάνθρωποι μας, ειναι το λιγότερο που μπορεί  να κανει. 
Θέλω για μια ακόμα φορά να εκφράσω στις οικογένειες του Τάκη και του Σόσο που τόσο πρόωρα και άδικα χάθηκαν, την αμέριστη συμπαράστασή μου!!!  
Ο Θεός να τους δίνει κουράγιο,  να απαλύνει τον πόνο τους, και να αναπνεύσει τις ψυχές των ανθρώπων τους.»