ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Υπερκομματικός συνδυασμός υπό τον Γιάννη Βουτσινά με ένωση 3 ψηφοδελτίων – Διάσπαση συνδυασμού Μπενέτου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ραγδαίες εξελίξεις στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΕΠ), για τις οποίες σας είχε προϊδεάσει το Piraeuspress.gr με σχετικό δημοσίευμα πριν από ένα μήνα περίπου.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η ισχυρή υποψηφιότητα του Γιάννη Βουτσινά, ο οποίος κατάφερε να ενώσει 3 επιμελητηριακούς συνδυασμούς.

voutsinas

Το όνομα του νέου ενωτικού και υπερκομματικού συνδυασμού θα είναι Δυναμική Κίνηση Επαγγελματιών (ΔΥΚΙΕΠ).

ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ "ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ" ΤΟ ΔΥ.ΚΙ.ΕΠ.

Πρόκειται για τους συνδυασμούς των:
- τ. Προέδρου Εστιατόρων Ελλάδος κ. Τσάκου, ο οποίος είχε έρθει δεύτερος σε απόσταση αναπνοής από τον κ. Μπενέτο στις προηγούμενες εκλογές.
- Γενικού Γραμματέα ΕΕΠ κ. Μουζάκη ο οποίος είχε συγκεντρώσει 4 έδρες στις προηγούμενες εκλογές και είχε στηρίξει τον κ. Μπενέτο για την Προεδρία του ΕΕΠ (αλλιώς δε θα σχηματιζόταν πλειοψηφία με Πρόεδρο τον Γιώργο Μπενέτο).

Σημαντική στήριξη στον συνδυασμό Βουτσινά, αποτελεί και η υποψηφιότητα του Προέδρου των Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Βοιωτίας & Νήσων Αιγαίου κ. Παύλου Πολιτάκη, λόγω της δυναμικής και της 20ετούς εμπειρίας του από την ενασχόληση με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Όπως και η ανοιχτή στήριξη των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών, η οποία θεωρείται δεδομένη, λόγω της εξαιρετικής και αποτελεσματικής συνεργασίας τους με τον Γιάννη Βουτσινά, κατά την περίοδο που εκείνος ασκούσε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού)

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση οι 3 αυτοί συνδυασμοί (αθροιστικά) είχαν συγκεντρώσει ποσοστό περί του 52%!

ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΠΕΝΕΤΟΥ

Την ίδια στιγμή που ανακοινώνεται ένα ενιαίο και ισχυρό υπερκομματικό ψηφοδέλτιο από τον Γιάννη Βουτσινά, ο συνδυασμός του Γιώργου Μπενέτου (επί 15 συναπτά έτη Προέδρου του ΕΕΠ) διασπάται σε δυο ψηφοδέλτια, καθώς οι κύριοι Μαρκουλιδάκης και Μίχας (ασφαλιστές και οι δυο) δεν τα βρήκαν και όπως όλα δείχνουν ο κ. Μπενέτος δεν κατάφερε να διασφαλίσει την ενότητα και τη συνέχιση της δικής του παράταξης, όπως ο ίδιος επιθυμούσε δίνοντας το "δαχτυλίδι" στον κ. Μαρκουλιδάκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πέραν της διάσπασης, καταγράφονται και σημαντικές απώλειες σε επίπεδο προσώπων, οι οποίοι είτε αποστασιοποιούνται εντελώς είτε εισέρχονται στο νέο υπερκομματικό ψηφοδέλτιο Βουτσινά.

Τελευταία ενημέρωση από στέλεχος του Επιμελητηρίου Πειραιά, κάνει λόγο για αποστασιοποίηση Μπενέτου, ύστερα από τη δυσμενή εξέλιξη της διάσπασης τους συνδυασμού του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Οι εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά θα πραγματοποιηθούν κατά το διήμερο 10 & 11 Δεκεμβρίου 2017.

Την 9η Νοεμβρίου "κλείνουν" τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών και ακολουθεί η ανακοίνωση-γνωστοποίησή τους.

Νικητής των εκλογών θα είναι ο συνδυασμός που θα καταφέρει να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50%.

Εφόσον δεν υπάρξει αλλαγή νομοθεσίας, οι σταυροί προτίμησης θα είναι 3.

ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΚΑΛΠΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Κατά τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, στα νησιά του Αργοσαρωνικού και σε άλλες περιοχές εντός των Ορίων του ΕΕΠ, ΔΕΝ στήθηκαν κάλπες!

Δε γνωρίζουμε το λόγο που επιλέχθηκε η απομόνωση συγκεκριμένων περιοχών και η αποτροπή τους να μετέχουν στην εκλογική διαδικασία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, πάντως ήδη καταγράφεται πληθώρα αντιδράσεων από τοπικές κοινωνίες όπως η Αίγινα.

Είναι ένα ζήτημα όμως που ήδη απασχολεί και την Κυβέρνηση, η οποία επιθυμεί μαζική προσέλευση στις προσεχείς επιμελητηριακές εκλογές, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς των επαγγελματιών σε Α και Β κατηγορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Εκλογές τον Δεκέμβρη με πολλές εκπλήξεις!