ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Απευθείας ανάθεση από τον Αντιδήμαρχο Βεντούρη… με πολλά ερωτηματικά! (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Εν μέσω Δεκεμβρίου και ενώ όλοι ασχολούνταν με τις χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις, ο Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας Ανδρέας Βεντούρης, πέρασε απευθείας ανάθεση για τη διαχείριση και τη στρατηγική των κοινωνικών δικτύων του Δήμου Πειραιά (Facebook), με διαδικασίες που προκαλούν πλήθος ερωτηματικών!

Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας Δήμου Πειραιά Ανδρέας Βεντούρης

Πρόκειται για διαγωνισμό του Δήμου Πειραιά με απευθείας ανάθεση, διάρκειας ενός έτους, στο όριο των 20.000 ευρώ (19.900 ευρώ για την ακρίβεια!) συν ΦΠΑ!

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Αλλά για να επικεντρωθούμε στη διαδικασία που ακολούθησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανδρέας Βεντούρης, προκειμένου να δοθεί «άρον άρον» - όπως φαίνεται από τα έγγραφα που αποκαλύπτει το Piraeus Press - η εν λόγω απευθείας ανάθεση για τα θέματα Facebook του Δήμου Πειραιά!

dimos1

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, η πρόσκληση ενδιαφέροντος (προς κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό) φέρει ημερομηνία 08/12/2017, ημέρα Παρασκευή!

Όπως μας ενημερώνει το εν λόγω έγγραφο, η κατάθεση των οικονομικών προσφορών θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 11/12/2017!

Δηλαδή, μια εταιρία που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό του Δήμου Πειραιά, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι βγήκε προκήρυξη την Παρασκευή 8/12, να βάλει τους εργαζόμενους να εργαστούν μέσα στο ΣΚ και Δευτέρα 11/12 εάν προλάβουν, να καταθέσουν οριακά την οικονομική τους προσφορά!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ SITE ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΛΗΓΕ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Έστω ότι μια εταιρία θα είχε τη δυνατότητα να εργαστεί εν μέσω ενός ΣΚ ώστε να ολοκληρώσει μια οικονομική προσφορά για εργασία ενός έτους (όση και η διάρκεια της σύμβασης με τον Δήμο Πειραιά).

Αλήθεια πώς και πότε θα ενημερωνόταν μια εταιρία για τον εν λόγω διαγωνισμό;

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, αυτή η ενημέρωση γίνεται μέσω των επίσημων ιστοσελίδων των Δήμων!

Και εδώ - πέραν του κατεπείγοντος της διαδικασίας που ακολουθήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Βεντούρη για μια σύμβαση που αφορά στη διαχείριση των κοινωνικών δικτύων (αλήθεια τόσο επείγουσα απόφαση ήταν που έπρεπε να ληφθεί στα τέλη του χρόνου;) - παρατηρείται το εξής περίεργο!

Η εν λόγω ανακοίνωση, έχει δημοσιευτεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά με ημερομηνία 11/12/2017, δηλαδή την ημέρα που έληγε η προθεσμία για την κατάθεση των οικονομικών προσφορών.

dimos2

Επειδή όλη η προαναφερόμενη διαδικασία μας προκαλεί αρκετά ερωτηματικά, το Piraeus Press ξεκινά έρευνα σχετικά με όλες τις διαγωνιστικές διαδικασίες που έχει ακολουθήσει ο κ. Βεντούρης ως Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και ως Αντιδήμαρχος Πειραιά, ενώ θα υπάρχει άμεση ενημέρωση τόσο του αναγνωστικού κοινού όσο και των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών σε περίπτωση που εντοπιστούν αντίστοιχες περιπτώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ