Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα του Δήμου Πειραιά για την Προληπτική Ιατρική (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ενημερωτική ημερίδα για τις δράσεις Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Προληπτικής Ιατρικής στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη

- Το συντονισμό της ημερίδας είχε ο διακεκριμένος Πειραιώτης δημοσιογράφος Χάρης Λαζαρόπουλος

Ο Δήμος Πειραιά, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και η Cosmoclinic πραγματοποίησαν σήμερα,  ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Δράσεις Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Προληπτικής Ιατρικής».

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης.

Πρόκειται για μια χρηματοδοτούμενη δράση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την προστασία της υγείας των πολιτών και ειδικά των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας ή ομάδων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, μεταξύ άλλων, παρέχονται δωρεάν ιατρικές  εξετάσεις σε άτομα άνω των 65 ετών στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του δήμου μας, καθώς και στο Γηροκομείο Πειραιά.

Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά διοργανώνονται εκπαιδευτικές ημερίδες για την εκμάθηση πρακτικών Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) σε εθελοντές δημότες, καθώς και μια πληθώρα κοινωνικών υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,  μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, το οποίο υλοποιεί η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και είναι το θέμα της σημερινής ενδιαφέρουσας ημερίδας,   είναι πολύ σημαντικό, καθώς στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την προστασία της υγείας των πολιτών και ειδικά των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας ή ομάδων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Μέσω των Κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, αλλά και μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά όλα αυτά τα χρόνια μέσα στην οικονομική κρίση, μέσα στην πανδημία, σταθήκαμε δίπλα στους συμπολίτες μας που είχαν την ανάγκη μας και το ίδιο συνεχίζουμε να κάνουμε και τώρα, ώστε κανένας Πειραιώτης να μην αισθάνεται μόνος.

Ευχαριστώ θερμά την Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακή Μπουρδάκου για την γενικότερη παραγωγική συνεργασία μας, τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκο Πλατανησιώτη και φυσικά και όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης  για τις άοκνες προσπάθειές τους σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής μέριμνας και της προάσπισης της δημόσιας υγείας».

Η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακή Μπουρδάκου, σε δήλωσή της, τόνισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά παραβρέθηκα και απηύθυνα χαιρετισμό στην ημερίδα  του Προγράμματος «Δράσεις Προληπτικής Ιατρικής» που υλοποιείται από τον Δήμο Πειραιά μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών. Ο Δήμος Πειραιά πρωτοπορεί εφαρμόζοντας πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, με υπηρεσίες που αφορούν ένα ολοκληρωμένο σύνολο δράσεων για παροχή κοινωνικής πρόνοιας στους πολίτες, με άμεσα και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την προαγωγή της δημόσιας υγείας στην πόλη μας».

Ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, σημείωσε:

«Oι δράσεις προαγωγής δημόσιας υγείας και προληπτικής ιατρικής του Δήμου Πειραιά είναι μοναδικές και πρωτότυπες σε ένα δήμο, ο κόσμος τις έχει αγκαλιάσει υπερβολικά, είναι πραγματικά χρήσιμες, έχουμε εξαγάγει τα πρώτα μας συμπεράσματα βλέποντας που υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, ώστε στο επόμενο χρονικό διάστημα να επικεντρωθούμε στα συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και γεωγραφικές περιοχές του Δήμου Πειραιά, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, αλλά και τις καλύτερες παροχές υπηρεσιών στους δημότες μας».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η εκπρόσωπος της Cosmoclinic κ. Μαρίτα Καμπούρη δήλωσε:

«Είναι ένα μεγάλο έργο και πολλές σημαντικές δράσεις. Είναι πολύ σημαντικό αφού δεν έχει γίνει παρόμοιο και είναι και πολύ μεγάλη ευθύνη της Cosmoclinic έχει πάει πάρα πολύ καλά. Έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή είμαστε πολύ κοντά στον κόσμο, στους πολίτες πάμε εμείς στα κέντρα, στα ΚΑΠΗ, στα σχολεία είναι πολύ σημαντικό αυτό. Μας έχουν υποδεχτεί με χαρά, έχουμε βγάλει πολύ σημαντικά συμπεράσματα τα όποια έχει χρησιμοποιήσει ο Δήμος, ώστε να αναλάβει περαιτέρω δράσεις και προχωράμε πολύ καλά και ελπίζουμε να συνεχιστεί».

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο ιατρός - καρδιολόγος και Βουλευτής Β’ Πειραιά Μιχάλης Λιβανός, ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, ο Νικόλαος Αχριάνης Αντιπρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, εκπρόσωποι της Cosmoclinic κ.ά.