Εκλογές 2023 – Περιφέρεια Αττικής: Με Χαρδαλιά και Βουτσινά για τα νησιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με ειλικρίνεια, σεβασμό και αγάπη για τους κατοίκους των νησιών της Αττικής και με στόχο να γίνουν πράξη σημαντικά έργα και δράσεις για την βελτίωση της ζωής τους,  ο Γιάννης Βουτσινάς, διεκδικεί την εκλογή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, τα μηνύματα που έχει λάβει κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι αισιόδοξα,  με τους νησιώτες της Αττικής να ασπάζονται τις προτάσεις του προγράμματος του Νίκου Χαρδαλιά, καθώς είναι και πρωτοποριακές και υλοποιήσιμες, για να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους και να τους προσφέρουν ένα καλύτερο αύριο.

Κατά την διάρκεια των επισκέψεων του σε όλες τις περιοχές, τη Σαλαμίνα, την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, την Τροιζηνία, τα Μέθανα, την Ύδρα,  τις Σπέτσες, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, ο Γιάννης Βουτσινάς είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει, επί της ουσίας, με όλους τους υποψηφίους δημάρχους, με εκπροσώπους φορέων της αγοράς και της κοινωνίας, με τους κατοίκους των νησιών.

Άκουσε τα ζητήματα που τους απασχολούν, τις θέσεις και τις απόψεις τους και από την δική του πλευρά ανέλυσε διεξοδικά το πρόγραμμα του Νίκου Χαρδαλιά και αναφέρθηκε και στις προσωπικές του δεσμεύσεις για  έμπρακτη στήριξη και υλοποίηση  του προγράμματος του συνδυασμού «Αττική Μπροστά», το οποίο περιλαμβάνει δράσεις για  όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της Αττικής.

Ανέδειξε δε, την ιδιαιτερότητα των νησιών και γενικότερα των απομακρυσμένων και αραιοκατοικημένων περιοχών, τονίζοντας, ότι κανένας πολίτης δε μπορεί και δεν επιτρέπεται να νοιώθει παραμελημένος, ιδιαίτερα αν κατοικεί σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας.  Γιατί η  στήριξη στη μικρή Ελλάδα ενισχύει την μεγάλη Ελλάδα. Όσο αδειάζει η μικρή και μένει αναξιοποίητη, τόσο φτωχαίνουν τα αστικά κέντρα. Οι μικροί τόποι πρέπει να στηρίζονται αποφασιστικά και αποτελεσματικά.

Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Βουτσινάς:

«Η ενδυνάμωση των νησιών και των άλλων παράκτιων περιοχών της Αττικής, αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.

Είναι μια πρόκληση για μένα, ως υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου με το συνδυασμό «ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» του Νίκου Χαρδαλιά, να δουλέψω στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο για το στολίδι, το κόσμημα της Αττικής, τα νησιά της.

Οι νησιωτικές αλλά και γενικότερα οι πιο απομακρυσμένες και αραιοκατοικημένες περιοχές της Περιφέρειάς μας, θα πρέπει να αποκτήσουν μια νέα δυναμική, που θα δώσει ώθηση στην επιχειρηματικότητα και θα προωθήσει την κοινωνική συνοχή.

Με στόχο την ισόρροπη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη στα νησιά της Αττικής, δεσμεύομαι να λειτουργήσω αποφασιστικά και αποτελεσματικά και να κάνω όχι ό,τι μπορώ, αλλά ό,τι πρέπει.

Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Αττική και μεγάλο εφόδιο για τους κατοίκους της.

Οι πόροι προς αξιοποίηση, οι οποίοι μπορούν να πετύχουν ανάπτυξη και να διασφαλίσουν οικονομική ευημερία για τους πολίτες της είναι:

α) Η ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και ηδιασύνδεση του αγροτοδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό και την εστίαση, ώστε η Αττική να αποκτήσει το branding της.

β) Η προώθηση του θεματικού τουρισμού και η ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών και αρχαιολογικών μνημείων και σημείων που θα λειτουργούν ως πόλος έλξης, ανάπτυξης και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Το έργο είναι δύσκολο και θα απαιτηθούν μεγάλες προσπάθειες, αλλά όλοι ξέρουμε ότι τα όνειρα είναι φτιαγμένα από σκληρή δουλειά!!!

Σημεία από τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας - Αττική Μπροστά

Βασικοί άξονες ενός προγραμματικού πλαισίου θέσεων και αρχών για την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής, επί τη βάσει των προγραμματικών θέσεων του Συνδυασμού μας, που εδράζονται οι προσπάθειές μας, με δράσεις, πρωτοβουλίες και έργα, είναι οι κάτωθι:

Ολοκλήρωση όλων των σε εξέλιξη έργων και επιτάχυνση της ένταξης των υπό ένταξη για χρηματοδότηση, με παράλληλη ωρίμανση έργων που εκκρεμούν.
Ένα πλέγμα υποδομών που θα συνιστούν εφόδια για κάθε νησί, για κάθε δήμο ώστε ένα μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να αξιοποιήσει ευκαιρίες, να πετύχει αποτελέσματα μετρήσιμα για την ανάπτυξη του τόπου και την ευημερία των πολιτών του.
Ένα πλέγμα πρωτοβουλιών και άυλων επενδύσεων για κάθε νησί, για κάθε δήμο, ώστε εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και επιχειρηματίες, να έχουν ευκαιρίες για νέες βιώσιμες δουλειές και καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης.
Ένα πλέγμα ενεργητικών πολιτικών αλληλεγγύης, υποστήριξης και ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων, των αδυνάμων στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και της πρόληψης.
Ένα πλέγμα έργων και δομών πολιτικής προστασίας για την ζωή και την περιουσία των κατοίκων, ενισχύοντας την τοπική αυτοδιοίκηση και τον εθελοντισμό.
Ένα πλέγμα δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης, πράσινης και κυκλικής οικονομίας, διαχείρισης στερεών αποβλήτων και ανακύκλωσης που θα εδραιώνουν μια νέα κουλτούρα στους πολίτες και ένα βιώσιμο μέλλον στον τόπο μας.
Ένα πλέγμα πρωτοβουλιών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την καινοτομία για υψηλές υπηρεσίες προς τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών.
Ένα πλέγμα παρεμβάσεων για τη στήριξη των νέων και των γυναικών, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η μόνιμη παρουσία τους στα νησιά μας και να αντιμετωπιστεί η δημογραφική συρρίκνωση.

Για να πάμε την Αττική Μπροστά. Για να πάμε τα νησιά της Μπροστά. Με Χαρδαλιά και Βουστινά».