ΠΡΟΣΟΧΗ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αναμένονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Τέταρτης και από τα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Την Πέμπτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα κυρίως από το απόγευμα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα γίνει σταδιακά άστατος, αλλά κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.