Προσοχή: Έρχεται «οργανωμένη κακοκαιρία»!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το εξαιρετικά ήπιο κλίμα των τελευταίων ημερών αναμένεται να υποχωρήσει και να δώσει τη θέση του σε ένα πιο βροχερό σκηνικό, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Τη… ροή του φθινοπώρου ακολουθεί σιγά σιγά ο καιρός στη χώρα μας. Το εξαιρετικά ήπιο κλίμα των τελευταίων ημερών αναμένεται να υποχωρήσει και να δώσει τη θέση του σε ένα πιο βροχερό σκηνικό.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις μελέτες του μετεωρολόγου του Open Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο οποίος επισημαίνει πως ο καιρός για μερικές ημέρες θα παραμείνει ως έχει, για να μεταβληθεί προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται οργανωμένη κακοκαιρία

Ο κ. Μαρουσάκης παρατηρεί πως ένα θερμό σύστημα αέριων μαζών από τη βόρεια Αφρική θα συγκρουστεί με ένα αντίστοιχα ψυχρό από τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, πάνω από τα βόρεια Βαλκάνια, και ως εκ τούτου αναμένεται να προκύψει μια «οργανωμένη κακοκαιρία».

Τα χαρακτηριστικά αυτής της οργανωμένης κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και η πτώση της θερμοκρασίας: «Ο καιρός αυτός, πάντως, που θα συναντήσουμε στο τέλος Οκτωβρίου θα έχει χαρακτηριστικά προχωρημένου Νοεμβρίου»σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μέχρι τότε, ωστόσο, οι ημέρες θα κυλήσουν ομαλά, με μοναδικό χαρακτηριστικό το μεγάλο ημερήσιο θερμοκρασιακό εύρος. Δηλαδή, σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες και μεγάλη άνοδος μέχρι αργά το μεσημέρι. Αυτές οι εναλλαγές αναμφίβολα θα χρειαστούν προσοχή. «Θα ξεκινάμε με σχετική ψύχρα νωρίς το πρωί και το μεσημέρι θα κάνει αρκετή ζέστη» είπε ο μετεωρολόγος.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός για σεισμούς: «Περικυκλωμένη η Αττική»