Συναγερμός: «Θα πέσει σε λίγες ώρες νερό που πέφτει σε ένα μήνα» – Οι 5 περιοχές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κακοκαιρία αναμένεται να «χτυπήσει» από το βράδυ της Τετάρτης (25/10) τη χώρα μας. Προειδοποίηση για τα καιρικά φαινόμενα σε 5 περιοχές.

Κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες έρχεται από το απόγευμα της Τετάρτης (25/10) και ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o μετεωρολόγος αναφέρει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κυρίως σε πέντε περιοχές της χώρας, αφού τα καιρικά φαινόμενα θα είναι έντονα.

«Μεγάλη προσοχή από σήμερα το απόγευμα μέχρι αύριο το μεσήμερι στην Κέρκυρα, στους Παξούς ,στην Πρέβεζα,στην Άρτα και στα Ιωάννινα για ισχυρές βροχές και καταιγίδες.Η πρόβλεψη για αυτές τις περιοχές δείχνει να πέφτει μέσα σε λίγες ώρες το νερό πού πέφτει σε 1 μήνα!».

Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίου καιρού της ΕΜΥ, θα επηρεαστούν:

α. από τις βραδινές ώρες σήμερα (Τετάρτη 25-10-2023) η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος.

β. από τις πρωινές ώρες αύριο (Πέμπτη 26-10-2023) η δυτική Στερεά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.

γ. από το μεσημέρι πιθανώς η βορειοδυτική Πελοπόννησος.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα και από τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, «από το βράδυ και κυρίως αύριο αναμένουμε μια σύντομη μεταβολή με κατά τόπους βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Από Παρασκευή (27/10) αυτός ο άστατος καιρός θα περιοριστεί προς τα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο με τις παρελάσεις να μην αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας».