ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Τα «θα» του Δημάρχου Μούρτζη και οι «βολές» της Αντιπολίτευσης!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Κώστα Μωρόγιαννη / AiginaNews.gr

Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Αίγινας σε ειδική δημοσιά συνεδρίαση στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, μέλη φορέων και τοπικών Συλλόγων καθώς και δημότες του νησιού μας.

Μια συνεδρίαση που κράτησε 5 ολόκληρες ώρες έχοντας απουσίες αποχωρήσεις, αντιπαραθέσεις, αμφισβητήσεις και έντονους λεκτικούς διαπληκτισμούς ανάμεσα στον Δήμαρχο και στους Ν. Λεούση, Φ. Τζίτζη και Νίκο Πούντο από την Αντιπολίτευση.

Δείτε τα σημεία στα οποία αναφέρθηκε αναλυτικά ο Δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης

Ο υποθαλάσσιος αγωγός ήταν στόχος ζωής για εμένα

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Ο Δημος έχει πολλά
προβλήματα αφού εισάγει νερό και εξάγει σκουπιδια. Έχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού (28 άτομα στην υπηρεσία καθαριότητας).

Προσπαθήσαμε και δεσμεύσαμε χρήματα από εθνικούς πόρους και κοινοτικά κονδύλια της Περιφέρειας κάνοντας σωστή διαχείριση προϋπολογισμού με σωστές κατανομές. Δεν υπάρχουν μεγάλες όφειλες προς τρίτους αφού έχουν πληρωθεί στο 90% όλοι οι προμηθευτές του Δήμου μας.

Είμαστε στην τελική ευθεία της σύνδεσης του νησιού με τον υποθαλάσσιο αγωγό ένα τεράστιο και μοναδικό έργο σε όλη την χώρα που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.

Σημειωτέον ότι το φετινό καλοκαίρι παρά τον κατακλυσμό του νησιού από επισκέπτες, το νερό δεν έλλειψε από κανένα σπίτι.

Εντός των ημερών θα γίνει ανοικτή δημοσιά συνεδρίαση με την συμμετοχή της κας Δουρου όπου θα συζητηθούν όλες οι εξελίξεις για το νερό.

Η επιβολή τέλους διέλευσης μετά από συνεχείς παραστάσεις σε διάφορα Υπουργεία δεν θα βαρύνει τον Δήμο αλλά τους Υδρομεταφορείς κάτι που προβλέπει η σύμβαση.

Οδοποιία: 1,600,000 έρχονται και άλλα 600,000 από την ΣΑΤΑ και αλλά 3,000,000 από την Περιφέρεια για ασφαλτοστρώσεις όλων των δρόμων για την ασφάλεια του πολίτη. Αντιπλημμυρικά έργα, καθαρισμοί ρεμάτων. Και είμαστε σε εξέλιξη της δέσμευσης 3,000,000 για τοιχία αντιστήριξης και άλλα τεχνικά έργα από το πρόγραμμα ΕΓΝΑΝΤΙΑ ΟΔΟΣ.

Παιδεία: Αδειοδοτήθηκε ο Παιδικός Σταθμός ΧΛΟΗΣ όπου έγιναν και έργα επισκευής 100,000. Ολοκληρωθήκαν οι διαδικασίες του Παιδικού Σταθμού στον ΚΟΝΤΌ, ένας σταθμός που θα ανοίξει σύντομα και θα καλύψει τις ανάγκες των Αιγινητών.

Παιδικές χαρές: Ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για την επισκευή και ανακαίνιση όλων των παιδικών χαρών του Δήμου. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην παιδική χαρά στο γήπεδο με
την φροντίδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας.

Αθλητισμός: Τελείωσαν οι εργασίες του στίβου και του ταρτάν του γηπέδου. Αδειοδοτήθηκε ύστερα από πολλά χρόνια και εντός των ημερών θα παραδοθεί και επίσημα στους αθλητές του νησιού. Έχουν γίνει οι μελέτες και η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ.

Έργα Ανάπλασης: Μετά το τέλος του φεστιβάλ θα γίνουν συζητήσεις με τους επαγγελματίες της παράλιας για την αντικατάσταση των στεγάστρων οι μελέτες υπάρχουν, θα ακολουθήσει η διαμόρφωση της πλατείας της ψαραγοράς. Προχωρούν και ολοκληρώνονται ταέργα σε ΕΥΝΑΡΔΕΙΟ και ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ.

Υγεία: Λειτούργησαν όλα τα Αγροτικά Ιατρεία”. Τέλος ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους Δημοτικούς Σύμβουλους, τους προέδρους των Διαμερισμάτων,τους υπαλλήλους του Δήμου και τους Συλλόγους της Αίγινας για την προσφορά τους.

Ζήτησε καλοπροαίρετη κριτική και κάλεσε όλους σε συστράτευση για το καλό του νησιού. Κλείνοντας δήλωσε την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος στις εκλογές τον Μάιο του 2019.

Βολές από την Αντιπολίτευση
Οι Αρχηγοί των Δημοτικών παρατάξεων

Νεκτάριος Λεούσης

Προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα...

Ανέφερε πως: “Η Διοίκηση ήταν ανεπαρκής και απροετοίμαστη, χωρίς πλάνο και όλα ήταν θέμα τύχης.

Χάθηκε το στοίχημα της καθημερινότητας και το νησί όλο το καλοκαίρι ήταν στον αυτόματο πιλότο, βρώμικο με χαοτική κατάσταση στο κυκλοφοριακό χωρίς μελέτες και προγραμματισμό για έργα, με έλλειψη διαφάνειας χωρίς ενημέρωση, δεν υπήρξε στόχος και όραμα, μόνο προχειρότητα και αδιαφορία.

Το 50% του νερού χάνεται στους δρόμους από τις συνεχείς βλάβες του δικτύου ύδρευσης και χρειάζεται άμεσα η αντικατάσταση όλων των σωλήνων αμιάντου”.

Φίλιππος Τζίτζης

Η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου είναι θέμα 5 μηνών και όχι 5 χρόνων!

Χαρακτήρισε ανακρίβειες και αερολογίες τις δηλώσεις του κ. Δημάρχου για τα έργα που δεν … είδαμε.

Κατηγόρησε τον κ. Δήμαρχο πως χάνει την ψυχραιμία του με οποίον κάνει αντιπολίτευση, και είναι παρών στα πανηγύρια στους γάμους και στις κηδείες.

Αργοπόρησαν τα έργα στο γήπεδο, τόνισε ο κ. Τζίτζης. Χάος χαρακτήρισε την κατάσταση στην Αύρα.

Πέρασαν 5 χρόνια και δεν έγινε η μελέτη για το κλειστό γυμναστήριο είπε ενώ το μόνο που έκανε η διοίκηση ήταν η πληρωμή των υδρομεταφορέων. Δεν μπόρεσε να πάρει ο Δήμος ένα νέο απορριμματοφόρο και ένα μικρό λεωφορείο.

Κατηγόρησε ακόμη την Δημοτική Αρχή πως οπισθοδρόμησε την καθημερινότητα του πολίτη, ότι έμειναν στάσιμα τα έργα στο λιμάνι της Σουβάλας, ανύπαρκτες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στα σχολεία, παρέμειναν θεατές στο κυκλοφοριακό μπάχαλο, στην βρωμιά από τα σκουπίδια και στα χαμένα κυβικά νερού.

Τέλος ο Φίλιππος Τζίτζης δήλωσε την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος στις εκλογές τον Μάιο 2019.

Αντώνης Ντελής

Δεν μηδενίζω αλλά εντοπίζω

Ο κύριος Ντελής μίλησε για τα έργα της Περιφέρειας Αττικής που γίνονται και έγιναν στο νησί.

Αναφέροντας την σύνδεση με τον υποθαλάσσιο, τα έργα οδοποιίας,την ολοκλήρωση των έργων του γηπέδου, τα λιμενικά έργα στα λιμάνια της Πέρδικας και της Αγ. Μαρίνας, τα έργα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για το δίκτυο ύδρευσης και τα σχολεία.

Επίσης εντόπισε την έλλειψη σωστού φωτισμού στις πλατείες και τους δρόμους, την κατάργηση της
ανακύκλωσης, την τραγική εικόνα των παιδικών χάρων και των δημοσίων ουρητηρίων.

Τόνισε τις ελλείψεις στην καθημερινότητα του πολίτη στην καθαριότητα αλλά και στα σχολεία.

Κλείνοντας τόνισε την υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής στο να ακούει τις φωνές των πολιτών και να δίνει λύση στα προβλήματα τους.