ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Αυτοί οι παράγοντες θα βγάλουν το νικητή!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όπως φαίνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μέχρι και σήμερα, την Κυριακή αναμένεται να έχουμε το απόλυτο ντέρμπι!
 
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μάχη σώμα με σώμα, με διαφορές που είναι εντός του στατιστικού σφάλματος.
 
Η ΝΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να αλλάξει το σκηνικό θριάμβου που είχε στηθεί και έδειχνε άνετη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο του, κάτι στο οποίο συνετέλεσαν τα σκάνδαλα και οι προκλήσεις, με αποκορύφωμα αυτό του κ. Φλαμπουράρη, πολιτικού πατέρα του Αλέξη Τσίπρα.
 
Ποιοι είναι όμως οι παράγοντες που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα;
 
Το οποίο σημειωτέον, μπορεί να κυμανθεί τελικά και σε πολύ μεγαλύτερες διαφορές από αυτές που βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις, κάτι που θα εξαρτηθεί από τους εξής παράγοντες:
 
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ
 
Αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος και είναι εκείνοι που θα επιλέξουν ακόμα και πίσω από το παραβάν! 
Για αυτό άλλωστε και η ψήφος αυτή είναι εντελώς απρόβλεπτη.
 
ΑΠΟΧΗ
 
Και εδώ μιλάμε για σημαντική μερίδα συμπολιτών, που συνειδητά δε θα προσέλθουν στις κάλπες.
Κυρίως μιλάμε για νέες και νέους οι οποίοι απελπίστηκαν εντελώς μετά την αλλαγή πορείας και του ΣΥΡΙΖΑ.
 
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
 
Μέχρι τώρα η ΝΔ εμφανίζεται να πετυχαίνει υψηλότατα ποσοστά συσπείρωσης, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται πως δεν καταφέρνει να συσπειρώσει τον κόσμο που τον ψήφισε τον Ιανουάριο, παρουσιάζοντες διαρροές προς ΛΑΕ, ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ.
Και βέβαια η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τα ποσοστά των αναποφάσιστων που θα δώσουν δεύτερη ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εκείνων που τελικά αν και ήθελαν να απέχουν, θα προσέλθουν στο παρά πέντε, προκειμένου να ''εκδικηθούν'' τα παλιά κόμματα που κυβέρνησαν.