Σαράντος Ευσταθόπουλος: Γιώργος Πατούλης μόνη λύση για Πειραιά & Νησιά Αργοσαρωνικού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press & τ. Αντιδημάρχου Πειραιά

Στην παρακάτω ανάλυση επιχειρώ να παραθέσω μια σειρά από αντικειμενικά στοιχεία της προσωπικότητας που διαθέτει ο Γιώργος Πατούλης και τα οποία θεωρώ ότι θα του δώσουν τελικά τη νίκη στις Εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής.

Ο χρόνος θα δείξει αν η ανάλυσή μας ήταν σωστή ή όχι...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Έχουν μείνει σχεδόν 6 μήνες - αν αφαιρέσουμε γιορτές Χριστούγεννα & Πάσχα - μέχρι την ημέρα της διεξαγωγής των Αυτοδιοικητικών Εκλογών το Μάιο του 2019.

Πλέον στην Περιφέρεια Αττικής, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σχετικά με τις υποψηφιότητες των Περιφερειαρχών.

Γιώργος Πατούλης και Ρένα Δούρου θα δώσουν τη «μεγάλη μάχη», ενώ ο Γιάννης Σγουρός θα επιχειρήσει να καταγράψει ένα σημαντικό ποσοστό στην 3η θέση, προκειμένου να αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα για την επόμενη μέρα (ελέω απλής αναλογικής).

Αν και είναι κάπως νωρίς για προγνωστικά, εντούτοις διακρίνονται κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε αυτή την εκλογική μάχη, που φανερώνουν ποιος τελικά θα επικρατήσει στην Περιφέρεια Αττικής... και μάλιστα με σημαντική ποσοστιαία διαφορά από τον δεύτερο!

Και όχι γιατί αυτό δείχνουν οι μυστικές μετρήσεις που διεξάγονται και στα δυο επιτελεία, με έμφαση στα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ψηφοφόρων και των υποψηφίων, αλλά γιατί - σύμφωνα πάντα με τη δική μου γνώμη - υπάρχουν εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

1. Η Ρένα Δούρου έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλων των Ελλήνων ως η «Περιφερειάρχης του θανάτου», καθώς επί θητείας της ζήσαμε δυο μεγάλες τραγωδίες, αυτές της Μάνδρας και της Ραφήνας, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους αθροιστικά πάνω από 100 συμπολίτες μας.

2. Η αυθεντικότητα του Γιώργου Πατούλη. «Είναι ένας από εμάς», τόσο απλά. Και είναι έμφυτο αυτό, καθολου προσποιητό. Σε αντίθεση με τη αρένα Δούρου που ό,τι κάνει πλέον φαντάζει «ψεύτικο» (οι εμφανίσεις μετά τις τραγωδίες κλπ).

3. Η εμπειρία και η γνώση που έχει αποκομίσει ο Γιώργος Πατούλης επί 20 συναπτά έτη στην Αυτοδιοίκηση ο Γιώργος Πατούλης, σε αντίθεση με τη «μαθητευόμενη μάγισσα» Ρένα Δούρου, που επιχείρησε να μάθει στου «Κασίδη το κεφάλι», με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα.

4. Ο Γιώργος Πατούλης ΔΕ θα χρησιμοποιήσει την Περιφέρεια ως σκαλοπάτι για την Κεντρική πολιτικη σκηνή και αυτό το γνωρίζει ο κόσμος! Σε αντίθεση με τη Ρένα Δούρου, που ενώ γνωρίζει ότι θα υποστεί πολιτική συντριβή, επιχειρεί με την κάθοδο της να συσπειρώσει ένα πυρήνα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα.

5. Ο Γιώργος Πατούλης «είναι παντού»! Αυτό αναφέρουν όσοι τον γνωρίζουν και όσοι δεν τον γνωρίζουν. Είναι υπερδραστήριος και αεικίνητος, καθώς το ενδιαφέρον του για τα σοβαρά ζητήματα των τοπικών κοινωνιών τον παρακινεί να είναι «πανταχού παρών», είτε ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, είτε ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, είτε ως Πρόεδρος ου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, είτε ως Γιατρός, είτε ως πιστός Χριστιανός, είτε ως απλός άνθρωπος και οικογενειάρχης. Σε αντίθεση με την νυν Περιφερειάρχη Αττικής που πέραν των «ποιητικών» αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα παραμένει άφαντη!

6. Ο «λαϊκός» λόγος του Γιώργου Πατούλη που τον κάνουν κατανοητό και προσεγγίσιμο ακόμα και από τον τελευταίο Έλληνα πολίτη, αποτελεί ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που λίγοι σύγχρονοι πολιτικοί κατέχουν... και το οποίο σε καμία των περιπτώσεων δε διαθέτει η Ρένα Δούρου, η οποία δε φημίζεται άλλωστε για τη ρητορική της.

7. Τέλος, ο Γιώργος Πατούλης είναι ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στις μεγάλες ηλικίες και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού - καθώς βρίσκεται κοντά τους μέσω πολλαπλών κοινωνικών δράσεων (με Αρχιεπισκοπή, με ΙΣΑ κλπ), όσο και στις νεότερες γενιές, κυρίως μάλλον λόγω όλων των ανωτέρω χαρακτηριστικών.

Εκ των ανωτέρω λοιπόν και επειδή είναι δεδομένο ότι και στον Πειραιά & τα Νησιά μας, θα φτιάξει πολύ δυνατή και σε μεγάλο βαθμό νεανική ομάδα, είμαι πεπεισμένος ότι από τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν δυσκολίες και προβλήματα που χρονίζουν, για τα οποία θα πάρει και επίσημη θέση κατά την παρουσίαση του προγράμματός του.

Εν αναμονή λοιπόν...