Συνάντηση «κορυφής» Μητσοτάκη – Κατσαφάδου στο Μαξίμου – Τι είπαν;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνάντηση «κορυφής» για τον Πειραιά και τις Ευρωεκλογές είχε ο Κώστας Κατσαφάδος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με συμβολική και πολιτική σημασία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου, τον τ. Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρώτο σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων Κώστα Κατσαφάδο.

Πρόκειται για μια συνάντηση μεγάλης πολιτικής - και όχι μόνο σημασίας - καθώς λαμβάνει χώρα σε προεκλογική περίοδο (ευρωεκλογές Ιουνίου) και σε μια χρονική περίοδο που η ΝΔ εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να σημειώνει μικρή κάμψη, με διαρροές από τα δεξιά!

Η συζήτηση για τον Πειραιά και τα Νησιά

Με δεδομένο ότι ο κ. Κατσαφάδος κρατά τα «πρωτεία» της Α’ Πειραιά και Νήσων, φαίνεται ότι ο ρόλος του και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, κρίνεται ως καθοριστικής σημασίας από τους στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Όπως το ίδιο σημαντική κρίνεται και η παρουσία του για την επόμενη μέρα του Πειραιά, για αυτό και σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή του Μεγάρου Μαξίμου, μεγάλο μέρος της 45λεπτης περίπου συνάντησης των δυο ανδρών, ο μισός περίπου χρόνος αφιερώθηκε στο παρόν και το μέλλον του μεγάλου λιμανιού!

«Μην απορήσετε αν δείτε τον κ. Κατσαφάδο το επόμενο χρονικό διάστημα να περπατά την εκλογική του περιφέρεια απ’ άκρο σ’ άκρο, ωσάν να είναι ο ίδιος υποψήφιος», ανέφερε η ίδια πηγή στο Piraeus Press μετά το πέρας της συνάντησης Κατσαφάδου - Μητσοτάκη!

«Αναβαθμισμένος» ο Κώστας Κατσαφάδος μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Θέλοντας προφανώς να τονίσει το γεγονός ότι ο Κώστας Κατσαφάδος φαίνεται πως «καλείται να σηκώσει τη ΝΔ στις πλάτες» του στην πρώτη διαφαινόμενη «δύσκολη» εκλογική αναμέτρηση, εάν δεχθούμε ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκφράσει η δυσαρέσκεια παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ στις προσεχείς κάλπες.

Όπως και να έχει πάντως, η συνάντηση Κατσαφάδου με τον Πρωθυπουργό, αποτελεί ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός για τον Πειραιά, στέλνει και σημαντικά πολιτικά μηνύματα στο μεγάλο λιμάνι, ενώ αναμφίβολα «αναβαθμίζει» πολιτικά το ρόλο που καλείται να παίξει ο Πειραιώτης Βουλευτής τους επόμενους μήνες!