Εθνικές Εκλογές: Δείτε πόσες έδρες βγάζουν τα κόμματα σε Α Πειραιά & Β Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τις προηγούμενες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας δυο δημοσκοπήσεις, που αφορούσαν στο ενδεχόμενο διενέργειας εθνικών εκλογών.

Πολλή συζήτηση γίνεται γύρω από σενάρια εκλογών την Άνοιξη του 2022, για αυτό και υπάρχει σχετική εγρήγορση μεταξύ των κομματικών στελεχών όλων των κομμάτων.

Μεγάλη κινητικότητα και στον Πειραιά

Η ίδια κινητικότητα παρατηρείται και στις δυο εκλογικές περιφέρειες του Πειραιά, την Α Πειραιά και Νήσων και τη Β Πειραιά.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της GPO και της Pulse, η ΝΔ είναι καθαρά πρώτη δύναμη, χωρίς όμως να εξασφαλίζει την πολυπόθητη αυτοδυναμία, λόγω απλής αναλογικής που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατανομή των εδρών στον Πειραιά

Σύμφωνα και με τα ποσοστά των δυο εταιριών, στην Α Πειραιά και Νήσων η ΝΔ διατηρεί την πρωτοκαθεδρία σε σύνολο 6 εδρών, αλλά με σημαντική μείωση των εδρών από 5 σε 3!

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει 2 έδρες και το ΚΚΕ 1.

Στη Β Πειραιά, η ΝΔ διατηρεί τον ίδιο αριθμό εδρών από τις 8 συνολικά, ήτοι 2 βουλευτικές έδρες.

2 έδρες κερδίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ και από 1 έδρα ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα25.

Όλα θα κριθούν στις «δεύτερες» εκλογές

Όπως είναι αναμενόμενο, δε θα προκύψει συγκυβέρνηση από τις πρώτες εθνικές εκλογές - τουλάχιστον με βάση τα σημερινά δεδομένα - οπότε θα οδηγηθούμε σε επαναληπτικές εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν χωρίς την απλή αναλογική.

Τότε θα προκύψει μια εντελώς διαφορετική εικόνα στην κατανομή των εδρών, που με βάση τα ποσοστά των δυο δημοσκοπήσεων θα δώσουν στη ΝΔ μια άνετη πλειοψηφία της τάξης των 157-162 βουλευτών.

Η κατανομή των εδρών σε όλη την Επικράτεια

Η ανάλυση των στοιχείων των Δημοσκοπήσεων έγινε από τον ειδικό συνεργάτη του Piraeus Press σε θέματα Εκλογών κ. Δημήτριο Λίτσα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΤΣΑΣ

Χημικός Μηχανικός MSc, BSc, HND

Σύμβουλος Οργάνωσης Πολιτικών Γραφείων

d.litsas1955@gmail.com

*Δημοσκοπήσεις PULSE & GPO 2/11/2021 που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα POLITICAL