ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΑΣ: Συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε συνέχεια των επαφών που έχει αναπτύξει ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων Γιάννης Μελάς με φορείς ανάμεσα στους οποίους, ο Εμπορικός – Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, ο Εμπορικός – Επαγγελματικός – Βιοτεχνικός Σύλλογος Γαλατά Τροιζηνίας και ο Εμπορικός – Βιοτεχνικός Σύλλογος Σπετσών, συναντήθηκε χθες με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Συζήτησαν για τις οικονομικές συνέπειες τις πανδημίας και τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μελάς, έθεσε στον Υπουργό Οικονομικών την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων στήριξης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων των νησιών του Αργοσαρωνικού και ιδιαίτερα του Πόρου, καθώς στην περιοχή επιβλήθηκαν έκτακτα περιοριστικά μέτρα.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν συνολικά τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Ο Βουλευτής Γιάννης Μελάς, δήλωσε:

«Μετά από συνεργασία με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου κ. Δημήτρη Συξέρη συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Οικονομικών και του κατέθεσα προτάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων του νησιού που επλήγησαν λόγω των έκτακτων μέτρων που επιβλήθηκαν στο νησί του Πόρου για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Συζητήσαμε επίσης, τρόπους για τη στήριξη των επιχειρήσεων στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας μας, που λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων είχαν μεγάλη απώλεια στα έσοδα τους μέσα στην τουριστική περίοδο.

Η Κυβέρνηση από την πρώτη μέρα έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί τις οικονομικές συνέπειες που φέρνει η πανδημία και να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, αλλά και να προστατεύσει τους εργαζόμενους.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για το γόνιμο διάλογο που είχαμε για την Περιφέρεια μας.»