ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Εμφύλιος» στα Μανιάτικα για Μανωλάκο και καραμπόλες με δυνατά ονόματα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Οι καραμπόλες μετά το τελεσίγραφο Βλαχάκου σε Μώραλη φέρνουν εμφύλιο και στα Μανιάτικα

- Στα μαχαίρια η μεγάλη οικογένεια Μανωλάκου που είναι χωρισμένη σε δυο στρατόπεδα 

- Δυσαρέσκεια και στην οικογένεια Βοϊδονικόλα

- Δείτε ποια ηχηρά ονόματα Μανιατών φαίνεται πως μένουν εκτός θέσεων και είναι «στα κάγκελα»

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Καθώς πλησιάζουμε στο «διορισμό» Αντιδημάρχων, Εντεταμένων και Προέδρων Οργανισμών στο Δήμο Πειραιά και με τη συμφωνία Μώραλη - Βλαχάκου για συμπόρευση να είναι στον αέρα, έχουν αρχίσει τα όργανα για τα καλά από τους δυσαρεστημένους, που φένεται πως θα μείνουν εκτός θέσεων ευθύνης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται μεταξύ ηχηρών Μανιάτικων οικογενειών, καθώς στα Μανιάτικα υπάρχει ήδη κλίμα εμφυλίου!

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ

Η αρχή έγινε με την είδηση της ενδεχόμενης αξιοποίησης του Κυριάκου Μανωλάκου - εκλεγμένος με τον Νίκο Βλαχάκο και πρώην εκλεγμένος με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο - ο οποίος έχει προταθεί για την προεδρία του Δημοτικού Ραδιοφώνου (Κανάλι 1) από τον Νίκο Βλαχάκο στον Γιάννη Μώραλη.

Σημειώνεται ότι υπήρχε και έταιρος Μανωλάκος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη, ο Λεωνίδας Μανωλάκος, ο οποίος είναι στα μαχαίρια με τον Κυριάκο Μανωλάκο.

Μανωλάκος επίσης είναι και ένας εκ των νεοεκλεγέντων Βουλευτών της Α Πειραιά - ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία - ο οποίος στήριξε Γιάννη Μώραλη στις Δημοτικές Εκλογές και φυσικά τον Λεωνίδα Μανωλάκο για δημοτικό σύμβουλο.

Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν προκύπτει αξιοποίηση του Λεωνίδα Μανωλάκου και με ενδεχόμενη την αξιοποίηση του Κυριάκου Μανωλάκου - ο οποίος παρεπιπτόντως στηρίζεται και από τον Βουλευτή Κώστα Κατσαφάδο - αντιλαμβάνεται ο καθένας το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της οικογένειας Μανωλάκου, που στήριξε εξαρχής Γιάννη Μώραλη και νιώθει τώρα να «αδειάζεται» για χάρη του Κυριάκου Μανωλάκου που βρέθηκε εξαρχής απέναντι στον Γιάννη Μώραλη!

ΟΙ «ΧΑΜΕΝΟΙ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ

Εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν τα σενάρια συνεργασίας Μώραλη - Βλαχάκου, με ικανοποίησης των αιτημάτων του τελευταίου, τότε είναι πολύ πιθανό να μείνουν εκτός θέσεων ευθύνης και άλλα δυνατά ονόματα Μανιατών που συγκεντρώσαν μάλιστα πάνω από 1.000 σταυρούς!

Τέτοια παραδείγματα είναι ο Παναγιώτης Καλογερόγιαννης και η Αντωνία Καρακατσάνη, οι οποίοι σε κατ’ ιδίων συζητήσεις με φίλους και γνωστούς τους δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για τους μέχρι τώρα χειρισμούς και την αντιμετώπιση στα πρόσωπά τους, την ώρα μάλιστα που φαίνεται να διεκδικούν θέσεις άλλοι Μανιάτες από τη μείζονα μειοψηφία, οι οποίοι έλαβαν και λιγότερους σταυρούς στις Εκλογές!

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΟΪΔΟΝΙΚΟΛΑ

Μέχρι πρότινος - και όπως αποκλειστικά είχε αποκαλύψει το Piraeus Press σε εκτενές ρεπορτάζ - ο Γιάννης Βοϊδονικόλας φαινόταν ότι θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ.

Όλα αυτά μέχρι τη συνομιλία Μώραλη - Βλαχάκου, κατά την οποία ο Νίκος Βλαχάκος έθεσε ως βασικό προαπαιτούμενο οποιασδήποτε συνεργασίας να πάει ο ίδιος στη θέση του Προέδρου της ΚΟΔΕΠ!

Όπως είναι φυσικό, η επίσης μεγάλη μανιάτικη οικογένεια Βοϊδονικόλα, δε μπορεί παρά να νιώθει έντονο το αίσθημα της αδικίας, στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το «άδειασμα» του Προέδρου της ΝΟΔΕ Α Πειραιά & Νήσων της ΝΔ, προκειμένου να λάβει τη θέση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Βλαχάκος.

ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ

Πάντως όσο περνούν οι ώρες, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη, που σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας Δημοτικής Αρχής - πριν την εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου - τόσο πιο βαρύ φαίνεται ότι θα γίνεται το κλίμα, με εκείνους που θεωρούν εαυτούς αδικημένους να σηκώνουν το λάβαρο της επανάστασης.

Αυτόν το δύσκολο γρίφο καλείται να λύσει τώρα ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος βρίσκεται κυριολεκτικά ανάμεσα σε συμπληγάδες, γνωρίζοντας από τη μια ότι πρέπει να επιτύχει συμφωνία με τον Νίκο Βλαχάκο - όχι όμως υπό αβάσταχτους όρους - ενώ από την άλλη θα πρέπει να διατηρήσει τη συνοχή του συνδυασμού του, διαχειριζόμενος κυρίως τη φιλοδοξία - ματαιοδοξία εκείνων που θα μείνουν εκτός θέσεων!

Μείνετε συντονισμένοι στο Piraeus Press για να μάθετε πρώτοι τις εξελίξεις που πλέον θα τρέξουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τις επόμενες ώρες!

Διαβάστε επίσης:

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ο Νίκος Βλαχάκος απαιτεί 5 θέσεις για να υπάρξει συνεργασία με Μώραλη

ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – Οι καραμπόλες και αυτοί που έχουν «κλειδώσει»

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι νέοι Αντιδήμαρχοι