ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ο Νίκος Βλαχάκος απαιτεί 5 θέσεις για να υπάρξει συνεργασία με Μώραλη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ξεκίνησαν οι «διεργασίες» και οι μυστικές διαπραγματεύσεις για την επίτευξη κοινής συμπόρευσης Μώραλη - Βλαχάκου στο Δήμο Πειραιά

- Δείτε τι απαιτεί ο Νίκος Βλαχάκος ως ελάχιστη συμμετοχή στη νέα δημοτική αρχή

- Αποκλειστικό ρεπορτάζ του Piraeus Press

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Ακόμα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που αφορά στη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των νέων Δημοτικών Αρχών που δεν κατέχουν την απόλυτη πλειοψηφία στα Δημοτικά Συμβούλια - λόγω Απλής Αναλογικής - στο Δήμο Πειραιά φαίνεται πως οδεύουμε προς κοινή συμπόρευση «Πειραιά Νικητή» και «Πειραιά Πόλης Πρότυπου»... εκτός συγκλονιστικού απροόπτου!

Όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα προηγηθεί της συμπόρευσης «σκληρό παζάρι» για τις θέσεις ευθύνης, είτε αυτές αφορούν σε Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους είτε σε Προέδρους, Αντιπροέδους Οργανισμών και Ειδικούς συνεργάτες.

ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΜΩΡΑΛΗ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Piraeus Press, υπήρξε ήδη μια συνομιλία του Δημάρχου Πειραιά με τον Νίκο Βλαχάκο, ο οποίος φέρεται να ζήτησε συγκεκριμένες θέσεις για συγκεκριμένα άτομα!

Όπως είχαμε αποκαλύψει πρώτοι, ο Νίκος Βλαχάκος θα ζητούσε τη θέση του Αναπληρωτή Δημάρχου, η οποία προϋποθέτει λήψη Αντιδημαρχίας, κάτι που αποτελεί ασυμβίβαστο με τη διευθυντική θέση που κατέχει ο κ. Βλαχάκος στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά.

Για αυτό και για τον εαυτό του ζήτησε την Προεδρία της ΚΟΔΕΠ, εκεί όπου για πολλά έτη έχει υπηρετήσει η Λίτσα Καλαγιά. Και μάλιστα αυτό φαίνεται να μην είναι διαπραγματεύσιμο για τον Νίκο Βλαχάκο!

Ζήτησε επίσης τη Δημοτική Αστυνομία για τον Δημήτρη Αράπη.

Την προεδρία του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά (Κανάλι 1) από τον γιατρό Κυριάκο Μανωλάκο, ο οποίος είχε διατελέσει Πρόεδρος και επί Μιχαλολιάκου.

Την Αντιπροεδρία του ΟΠΑΝ για τον Δημήτρη Βλαχάκο, πρώτο σε σταυρούς προτίμησης από το ψηφοδέλτιο Βλαχάκου.

Την Αντιπροεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για τη Λίτσα Καλαγιά.

Επίσης αιτήθηκε και μια θέση ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου, που αφορά σε μη εκλεγμένο συνεργάτη του Νίκου Βλαχάκου (για αυτό δε λογίζεται στις 5 θέσεις που αφορούν στη Δημοτική Αρχή Πειραιά).

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΑΝ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΒΛΑΧΑΚΟΥ

Ο Δήμαρχος Πειραιά φέρεται να άκουσε τα αιτήματα του Νίκου Βλαχάκου, αλλά να μη δεσμεύτηκε για κανένα από αυτά.

Είναι δεδομένο πλέον πως αν ο Νίκος Βλαχάκος τηρήσει σκληρή γραμμή στο «παζάρι θέσεων», είτε θα προκύψουν δυνατές καραμπόλες στο μέχρι σήμερα προγραμματισμό του Γιάννη Μώραλη είτε θα οδηγηθεί σε ναυάγιο η προσπάθεια συμπόρευσης.

Ο Γιάννης Μώραλης και οι στενοί του συνεργάτες, σε πρώτη φάση σχολιάζουν ως υπερβολικές τις απαιτήσεις του Νίκου Βλαχάκου.

Το σκεπτικό είναι να του αντιπροταθούν συνολικά 4 θέσεις στη νέα δημοτική αρχή.

Και σε καμία περίπτωση 2 Προεδρίες, εκ των συνολικά 3 Οργανισμών του Δήμου Πειραιά.

Συνεργάτης του Δημάρχου Πειραιά, φέρεται να σχολιάσε μετά τη συνομιλία Μώραλη - Βλαχάκου ότι «Αυτός μας ζητά όλες τις θέσεις που μπορούμε να παίξουμε μπάλα!», προφανώς αναφερόμενος στον επιτελικό ρόλο των Οργανισμών (μέσω Προέδρου ή Αντιπροέδρου) καθώς και τη Δημοτική Αστυνομία.

Από την άλλη, ο Νίκος Βλαχάκος που γνωρίζει πολύ καλά τη λειτουργία του Δήμου Πειραιά, φαίνεται ότι πήγε καλά διαβασμένος, ζητώντας όντως καίριες θέσεις που θα εξασφαλίσουν το πολιτικό μέλλον τόσο το δικό του όσο και του συνδυασμού του.

Τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα για τη διαπραγμάτευση!

Το Piraeus Press θα σας μεταφέρει πρώτο και πάντα σε αποκλειστικότητα όλα τα νέα σχετικά με θέσεις και πρόσωπα στη νέα Δημοτική Αρχή!

Διαβάστε επίσης:

ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – Οι καραμπόλες και αυτοί που έχουν «κλειδώσει»

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι νέοι Αντιδήμαρχοι