ΝΔ Α’ Πειραιά & Νήσων: Υποψήφιοι Βουλευτές και παρασκήνιο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ από αρχές του έτους

- Μάχη για μια θέση στην Α’ Πειραιά & Νήσων

- Σενάρια εκλογής... και μετέπειτα αξιοποίησης

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Η χώρα βρίσκεται ήδη δε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και οι υποψήφιοι ή εν δυνάμει υποψήφιοι έχουν επιδοθεί σε έναν προεκλογικό μαραθώνιο, στον οποίο η αντοχή θα κρίνει το αποτέλεσμα!

Αυτό ισχύει και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, αλλά κυρίως για τις βουλευτικές εκλογές, για τις οποίες μάλιστα διατυπώνονται διαφορά σενάρια σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής τους.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ Α ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

Οι άνδρες υποψήφιοι που παίζουν για το ψηφοδέλτιο

Στο μεγάλο λιμάνι, σιγά σιγά συμπληρώνεται το παζλ των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ για την Α Πειραιά & Νήσων.

Δεδομένη η κάθοδος του εν ενεργεία Βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κατσαφάδου, ο οποίος μπορεί να μη διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με την Πειραιώς, αλλά εντούτοις καταγράφει μια ιδιαίτερη δυναμική στην εκλογική του περιφέρεια.

Η επανεκλογή του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αν και το τελικό αποτέλεσμα στη σταυροδοσία θα επηρεαστεί και από την επιλογή του πεθερού του, Βασίλη Μιχαλολιάκου, σχετικά με το αν θα κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά απέναντι στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ και επίσης Μανιάτη, Νίκο Βλαχάκο.

Σίγουρη πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα των Νίκου Βλαχάκου και Σπύρου Σπυρίδωνα, οι οποίοι φέρεται να έχουν λάβει το πράσινο φως από την Πειραιώς.

Ο Νίκος Βλαχάκος δε θα μπορέσει να είναι υποψήφιος μόνο στο ενδεχόμενο που οι βουλευτικές εκλογές συμπέσουν με τις δημοτικές εκλογές ή προηγηθούν αυτών.

Ο Σπύρος Σπυρίδων, για πολλά χρόνια Δήμαρχος Πόρου και ακολούθως Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κατέχει ιδιαίτερη εκλογική δύναμη στα νησιά της Α Πειραιά & Νήσων, ενώ καταγράφει ιδιαίτερη δυναμική στον Πειραιά και θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς διεκδικητές-φαβορί  μιας εκ των 3-4 εκλογικών θέσεων σαν περίπτωση επικράτησης της ΝΔ.

Στην περίπτωση που οι βουλευτικές εκλογές πραγματοποιηθούν μετά τις δημοτικές εκλογές, ο Νίκος Βλαχάκος θα κατέχει ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους συνυποψήφιούς του, καθώς θα προέρχεται από μια πολύμηνη προεκλογική καμπάνια ως υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και μάλιστα με την επίσημη κομματική στήριξη της ΝΔ!

Υποψήφιος με τη ΝΔ - εκτός αν οι δημοτικές εκλογές συμπέσουν με τις βουλευτικές - θα είναι όπως όλα δείχνουν και ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μελάς, γιος του τ. Βουλευτή Παναγιώτη Μελά.

Ο Γιάννης Μελάς έχει αρχίσει να κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς τόσο στον Πειραιά όσο και τα νησιά, συσπειρώνοντας δυνάμεις παλαιών και νέων ψηφοφόρων.

Στόχος του είναι η πρωτιά στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές στον Πειραιά, αλλά παράλληλα και η εκλογή του στις βουλευτικές εκλογές, καθώς σύμφωνα με το περιβάλλον του οι συγκυρίες ευνοούν το πέρασμα σε μια νέα γενιά πολιτικών στον Πειραιά.

Σε προεκλογικούς ρυθμούς διαρκείας κινείται και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο οποίος μάλιστα επανεξελέγη στη 13η θέση στο κορυφαίο πολιτικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας, κατά το πρόσφατο συνέδριο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Θεωρείται ότι έχει «κλείσει» θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α Πειραιώς & Νήσων, αν και πολλοί σχολιάζαν ότι η επανεκλογή του στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ αποτελεί ενός είδους «ασυμβίβαστο».

Στόχος του πρέπει να είναι να καταγράψει μια καλή παρουσία στην πρώτη του υποψηφιότητα με τη ΝΔ, αν και στενοί του συνεργάτες αναφέρουν ότι θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη σε αυτές τις εκλογές του Πειραιά!

Ολική επαναφορά και για τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, καθώς ο τ. Υπουργός της ΝΔ, επανεμφανίστηκε στον Πειραιά μετά από αρκετό καιρό και διαβεβαιώνει τους πάντες ότι θα είναι εκ νέου στην Α Πειραιώς & Νήσων.

Σαφώς και αν τελικά είναι υποψήφιος ο κ. Αρβανιτόπουλος, θα αποτελέσει έναν εκ των βασικών διεκδικητών για τις εκλογικές θέσεις, αν και η δυναμική του έχει σημειώσει σημαντική πτώση λόγω της πολυετούς απουσίας του από τα κοινά του Πειραιά.

Ανοιχτή πρόταση υποψηφιότητας υπάρχει και για τον Πρόεδρο του ΕΒΕΠ και τ. Προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος όμως φέρεται να μη θέλει να εμπλακεί με τα κοινά αυτήν την περίοδο.

Σε περίπτωση που αποφασίσει να είναι υποψήφιος ο Βασίλης Κορκίδης, θα πρέπει να  «αδειάσει» μια θέση στο ψηφοδέλτιο, οδηγώντας σε δύσκολες αποφάσεις την Πειραιώς.

Τέλος, έχει ακουστεί και το όνομα του Δικηγόρου και τ. Αντιδημάρχου Αθηναίων Τάσου Αβραντίνη, ο οποίος δεν καταγράφει όμως ιδιαίτερη δυναμική στον Πειραιά και θα αποτελέσει πιθανότατα «αναπληρωματικό» σε περίπτωση που δε θα είναι υποψήφιος ένας εκ των Βλαχάκου και Μελά για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.

3 γυναίκες για 2 θέσεις στα ψηφοδέλτια της ΝΔ Α Πειραιά & Νήσων

Μια εκ τω δυο θέσεων φέρεται να έχει κατοχυρώσει η Μαρία Καλαγιά, κόρη της επί πολλά έτη Αντιδημάρχου Πειραιά Πασχαλίνας Καλαγιά.

Η Μαρία Καλαγιά θα είναι για πρώτη φορά υποψήφια με στόχο να καταγράψει μια ξεχωριστή παρουσία, ενώ αποτελεί σίγουρα την πιο λαμπερή παρουσία της ΝΔ στο μεγάλο λιμάνι, τόσο για την εξωτερική της εμφάνιση, μα κυρίως για την προσφορά της στο κοινό καλό μέσω των Γιατρών χωρίς Σύνορα.

Για την άλλη θέση της υποψήφιας Βουλευτού  με τη ΝΔ θεωρείται επίσης δεδομένη η Πολιτεύτρια Ζωή Ρούσσου, η οποία είναι γεγονός ότι είναι πανταχού παρούσα τόσο στον Πειραιά όσο και στα Νησιά, δίνοντας έναν φιλότιμο αγώνα διαρκείας, γεγονός που αναγνωρίζεται από «εχθρούς» και φίλους.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησαν σενάρια περί υποψηφιότητάς της στην Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, με τον Γιώργο Πατούλη, κάτι που η ίδια διαψεύδει κατηγορηματικά, δηλώνοντας ότι παραμένει αφοσιωμένη στον αγώνα για την εκλογή της ως Βουλευτίνας στην Α Πειραιά & Νήσων.

Άνω κάτω αναμένεται να γίνει το ψηφοδέλτιο, εφόσον η Νόνη Δούνια εκφράσει την επιθυμία να είναι εκ νέου υποψήφια Βουλευτίνα με τη ΝΔ στην Α Πειραιά & Νήσων.

Και αυτό γιατί πέραν του γεγονότος ότι θα πρέπει να βρεθεί μια θέση (είτε από τις γυναίκες είτε από τους άνδρες υποψήφιους), παράλληλα θα προκαλέσει και πολλές αλλαγές στο αποτέλεσμα της τελικής σταυροδοσίας, καθώς την τελευταία φορά που ήταν υποψήφια, πήρε αρκετές χιλιάδες ψήφους προς έκπληξη πολλών!

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι οι Υποψήφιοι Βουλευτές ΚΙΝΑΛ Α’ Πειραιά & Νήσων