Γύφτοι στον Πειραιά: Έκαναν μεγάλη παιδική χαρά τσαντίρι – Απλωμένα ρούχα, σλίπινγκ μπαγκ & ΙΧ χωρίς πινακίδες! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Κατάληψη από Ρομά σε μια από τις μεγαλύτερες πλατείες - παιδικές χαρές του Πειραιά ανήμερα της Παναγίας

- Εκτός ορίων οι κάτοικοι ζητούν άμεση παρέμβαση της Πολιτείας που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα

Ανήμερα της Παναγίας και οι Ρομά ή Τσιγγάνοι ή για άλλους Γύφτοι (κυρίως λόγω του τρόπου ζωής), επέλεξαν να μετατρέψουν μια από τις μεγαλύτερες πλατείες - παιδικές χαρές του Πειραιά σε ένα απέραντο τσαντίρι!

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια μέρα, μετά από πολύωρο αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ του Piraeus Press, είχε στηθεί γλέντι από γύφτους στην Παλιά Κοκκινιά, κλείνοντας μάλιστα ένα δρόμο με ΙΧ και πλαστικές καρέκλες και τραπέζια, ενώ η μουσική έπαιζε στη διαπασών!

Μετά το αποκλειστικό φωτορεπορτάζ του PP, ακολούθησε εντυπωσιακή και πολυπληθής επιχείρηση της ΕΛΑΣ η οποία όχι μόνο «έσπασε» το γλέντι και παρέδωσε ξανά το δρόμο στην κυκλοφορία, αλλά ακολούθησε και καταδίωξη Ρομά που επιχείρησαν να το σκάσουν!

Στις αποκλειστικές φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω, στην πλατεία της «Αγιας Σωτήρας», επί της Λεωφόρου Θηβών, απέναντι από το ΕΦΚΑ Παλιάς Κοκκινιάς - Καμινίων και δίπλα στο 14ο Γυμνάσιο Πειραιά, Ρομά έχουν κάνει κατάληψη στην παιδική χαρά (που πληρώνουν οι Πειραιώτες φορολογούμενοι), έχουν απλώσει τη μπουγάδα τους και έχουν ξαπλώσει σε στρώματα στον ίδιο χώρο!

Ακριβώς στο πλάι είναι παρκαρισμένα ΙΧ φορτωμένα με αντικείμενα, ενώ ένα από αυτά δεν έχει και πινακίδες (το λευκό)!

Σημειώνεται ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχουν αγοραστεί από Ρομά παλιές προσφυγικές κατοικίες στον από πάνω πεζόδρομο της οδού Κω, ακριβώς στην είσοδο του 14ου Γυμνάσιου Πειραιά, όπου γίνονται αυτά και άλλα χειρότερα… πάντα υπό την ανοχή της πολιτείας!

Οι κάτοικοι της Παλιάς Κοκκινιάς διαμαρτύρονται με κάθε τρόπο αλλά κανείς δεν τους ακούει!

Η πρώτη φορά που έκανε εμφανή και αποτελεσματική την παρουσία της η ΕΛΑΣ ήταν αυτή στο γλέντι ανήμερα της Παναγίας, επιχειρώντας να σταλεί ένα μήνυμα προς τους Ρομά, ότι η ανοχή τελείωσε και ότι θα πρέπει να προσαρμοστούν στους νόμους που διέπουν την καθημερινότητα του πολιτισμένου κόσμου.

Σε άλλη περίπτωση σύμφωνα με τις πηγές του PP, η νομιμότητα θα επιβληθεί από την Πολιτεία!

Κάτι που σημαίνει ότι οι έλεγχοι της Αστυνομίας θα ενταθούν και τα φαινόμενα παραβατικότητας θα στοχευθούν στη είχα τους.

Το έχει πάρει πάνω του ο Πειραιώτης Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Οι ίδιες πληροφορίες από της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι ο Πειραιώτης Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος, ασχολείται προσωπικά με το θέμα, που μαστίζει πολλές γειτονιές του Πειραιά, μεταξύ των οποίων τα Μανιάτικα, τα Καμίνια, το Νέο Φάληρο και η Παλιά Κοκκινιά.

Μάλιστα ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ στον Πειραιά ανέφερε στο PP ότι: «είναι η πρώτη φορά που κάποιος πολιτικός ασχολείται επισταμένα με το ζήτημα που πραγματικά προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Διαβάστε επίσης:

Συμβαίνει τώρα: Καταδίωξη Ρομά στον Πειραιά – Η αστυνομία «έσπασε» το γλέντι (φωτο και βίντεο)

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον Πειραιά: Γύφτοι έχουν κλείσει δρόμο και κάνουν γλέντι! (φωτο)