Μεταμόρφωση Σωτήρος: Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η Πανήγυρις στην Παλιά Κοκκινιά! (φωτο + βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε και φέτος η Μεγάλη Πανήγυρις της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Παλιά Κοκκινιά του Πειραιά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Σημειώνεται ότι είναι ο πρώτος εορτασμός μετά την ολοκλήρωση της αγιογράφησης του μεγαλόπρεπου τρούλου του μεγαλεπήβολου Ιερού Ναού.

Τόσο στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού την παραμονή της εορτής, όσο και κατά την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 ανήμερα της εορτής, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή δεκάδων ιερέων και εκατοντάδων πιστών.

Το ίδιο μεγαλόπρεπη και περιφορά της Ιερής Εικόνας το βράδυ της παραμονής της εορτής, περνώντας από τις οδούς Αγίων Αναργύρων, Κορυτσάς, Κωπαΐδος, Θηβών, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα σταφύλια σύμφωνα με την παράδοση, τα οποία διανεμήθηκαν ακολούθως στους πιστούς.

Στο λόγο του ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στο σκοπό της ζωής και τη μετά θάνατο προοπτική, αλλά και την ανάγκη της μεταμόρφωσής μας από τον παλαιό στο νέο άνθρωπο, της αγάπης, της συγχώρεσης, της υπομονής, της εγκράτειας.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο στο κίνημα του δικαιωματισμού που μαστίζει την εποχή μας, αλλά και στο έγκλημα της εκτρώσεως.

Δε λησμόνησε να ευχαριστήσει για ακόμη μια φορά τόσο τον Προϊστάμενο του Ναού π. Λεωνίδα Αθανασούλα και τους συνεδημέριούς του π. Ευστάθιος και π. Χρήστο, τον αγιογράφο του ναού και Καθηγητή Αγιογραφίας Γεώργιο Μποζά, αλλά και όλους εκείνους που συνέβαλαν διαχρονικά στο «θαύμα» του Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην όμορφη λαϊκή γειτονιά του Πειραιά, την Παλιά Κοκκινιά.

Όπως και τους επισήμους που έδωσαν το παρών, τον Αναπληρωτή Διοικητή του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» Σαράντο Ευσταθόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Πειραιά Δημήτρη Καρύδη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος Μιχάλη Τσιφάκη.

Ξεχωριστή αναφορά στο Βουλευτή Α Πειραιά & Νήσων Χριστόφορο Μπουτσικάκη, ο οποίος κάθε χρόνο προσφέρει το γεύμα με το παραδοσιακό ψάρι λόγω της ημέρας. Γεύμα το οποίο ευλόγησε ο κ. Σεραφείμ στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.

Το Piraeus Press σας μεταφέρει εικόνες από τη λαμπρή πανήγυρη του Ιερού Ναού Θείας Μεταμορφωσέως του Σωτήρος Παλαιάς Κοκκινιάς.



Διαβάστε επίσης:

Αποκαλυπτήρια για τον επιβλητικό Παντοκράτορα των 7 μέτρων σε Ναό του Πειραιά (φωτο + βίντεο)