«Έφυγε» ο 12χρονος από τη ζωή – Αποσυνδέθηκε από την μηχανική υποστήριξη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Απεβίωσε στο νοσοκομείο στις 12.15 μ.μ.

Στη θλίψη βυθίστηκε η Βρετανία στο άκουσμα της είδησης ότι ο 12χρονος ΆρτσιΜπάτερσμπι, το εγκεφαλικά νεκρό αγόρι που ήταν σε μηχανική υποστήριξη, έφυγε από τη ζωή σήμερα Σάββατο, αφού οι γιατροί αποσυνέδεσαν τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή.

Η μητέρα του και η θεία του με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσαν στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου νοσηλευόταν ο 12χρονος, ότι πέθανε.

«Ο Άρτσι πέθανε στις 12.15 σήμερα. Πάλεψε μέχρι τέλους και είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά του», δήλωσε συντετριμμένη η μητέρα του παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τη μεταφορά του 12χρονου Άρτσι σε κέντρο περίθαλψης – μετά από αίτημα της οικογένειάς του – μια απόφαση που ουσιαστικά συντάχθηκε με τη θέση των γιατρών ότι η μετακίνηση του Άρτσι είναι πολύ επικίνδυνη για τον ίδιο.

Μετά την δικαστική απόφαση οι γονείς ανακοίνωσαν ότι σήμερα Σάββατο ο Άρτσι θα αποσυνδεθεί από την μηχανική υποστήριξη, όπως και έγινε.

Σε κώμα από τον Απρίλιο

Ο Άρτσι υπέστη βαριές εγκαφαλικές βλάβεςκαι ήταν σε κώμα από τις 7 Απριλίου, όταν βρέθηκε αναίσθητος μέσα στο σπίτι του. Πιθανόν είχε λάβει μέρος σε διαδικτυακή πρόκληση.