Το ωραίο φύλο στο πλευρό του Νίκου Μανωλάκου (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πλήθος όμορφων παρουσιών εμφανίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο "Blue Bay" στα Βοτσαλάκια, στην εκδήλωση για γυναίκες που διοργάνωσε ο υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. Α' Πειραιώς και Νήσων Νίκος Μανωλάκος.

Σε μία όμορφη καλοκαιρινή βραδιά, ο κ. Μανωλάκος συνομίλησε με γυναίκες όλων των ηλικιών για πολλά θέματα, κάνοντας έτσι μια προσέγγιση για ποια ζητήματα προβληματίζουν τη γυναίκα σήμερα.

Μακριά από γραφικότητες, ο Νίκος Μανωλάκος εξήρε τη σπουδαιότητα του ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία ανά τους αιώνες, μα ακόμη περισσότερο για την ελληνική οικογένεια.


Διαχωρίζοντας τον εαυτό του από τη θεωρία ότι οι γυναίκες είναι το "αδύναμο" φύλο, τόνισε πως από τη στιγμή που είναι η πηγή της ζωής και στην απαιτητική καθημερινότητα της ανατροφής των παιδιών μπορούν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία, αυτό τις καθιστά πιο ισχυρές έναντι των ανδρών.

"O Οδυσσέας Ελύτης είπε ότι αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Και θα συμπληρώσω εγώ, και μία γυναίκα μάνα. Με αυτά τα συστατικά ξαναφτιάχνεις την Ελλάδα", ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής αποσπώντας έτσι το θερμό χειροκρότημα από τις παρευρισκόμενες.

Ο στρατηγός Μανωλάκος υπερθεμάτισε πως η γυναίκα είναι βασικός πυλώνας για την ελληνική κοινωνία σε πολλαπλά επίπεδα. Ακόμη και για την πολιτική ζωή του τόπου, συνδέοντας την κατοχύρωση του δικαιώματος ψήφου το 1956 με την ανάδειξη της Λίνας Τσαλδάρη ως πρώτη Ελληνίδα Υπουργό στην Κυβέρνηση Καραμανλή, με την ζοφερή κατάσταση της εποχής μας που οι μητέρες, σύζυγοι και νοικοκυρές παλεύουν μέρα με την ημέρα για την επιβίωση της οικογένειας.

"Σε λίγες μέρες καλείστε για άλλη μια φορά να συμβάλλετε με τη σοφία σας, γιατί σας θεωρώ αναμφισβήτητα σοφότερες από εμάς τους άνδρες, στην εκλογή νέας Κυβέρνησης. Η ψήφος σας σε αυτές τις εκλογές, είναι η κρισιμότερη της μεταπολίτευσης. Εσείς που αντέξατε να αποχαιρετάτε τους φίλους σας, τους γείτονές σας, τα παιδιά τους, τα παιδιά σας στο αεροδρόμια, εσείς που αντέχετε να μετράτε κέρμα - κέρμα για να καλύψετε το νοικοκυριό σας και τις καθημερινές σας ανάγκες και υποχρεώσεις, εσείς που παλεύετε να είστε άριστοι επαγγελματίες. Και τα καταφέρνετε σχεδόν πάντα… Καλείστε να καθορίσετε το μέλλον των επόμενων γενεών", επεσήμανε ο Νίκος Μανωλάκος ο οποίος δεν παρέλειψε να σταθεί στον πόνο των μητέρων που βλέπουν τα παιδιά τους να επιλέγουν τη φυγή στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο!

Ο στρατηγός συνεχίζοντας, έκανε ειδική αναφορά στη συρρίκνωση του ιερού θεσμού της ελληνικής οικογένειας ως απόρροια της οικονομικής κρίσης και κατ' επέκταση την έκρηξη του δημογραφικού προβλήματος στη χώρα μας.

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Μανωλάκος παρουσίασε το πλάνο του για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών από τη γέννηση των παιδιών έως την αποφοίτησή τους από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως και για την εύρυθμη λειτουργία διαφόρων θεσμών από τη στιγμή που η μάνα και το παιδί θα είναι στο επίκεντρο της προσοχής της πολιτείας.