28 Δημοτικό Σχολείο Πειραιά – Ένα έργο τέχνης στην κυριολεξία!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ένα Σχολείο πρότυπο στον Πειραιά με τη σφραγίδα του Διευθυντή του Αλέξανδρου Νανόπουλου

- Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το Piraeus Press

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press 

«Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το θέμα είναι πώς θα παραμείνει καλλιτέχνης
μεγαλώνοντας.» Πάμπλο Πικάσο.Η τέχνη είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους για να εκφράσουν τα παιδιά τα συναισθήματα, τις εικόνες, τις εμπειρίες, τη φαντασία και τις γνώσεις τους.

Τα μαθήματα των εικαστικών στο δημοτικό σκοπό έχουν να γνωρίσει και να απολαύσει ο μαθητής τις εικαστικές τέχνες μέσα από ισόρροπες δραστηριότητες έρευνας και δημιουργίας έργων, αλλά και απόκτηση γνώσεων και κατανόησης του φαινομένου της Τέχνης, για να καλλιεργηθεί ως δημιουργός και ως φιλότεχνος θεατής.

Το 28 ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά είναι ένα σχολείο που προάγει τις τέχνες. Ο Διευθυντής του Σχολείου Αλέξανδρος Νανόπουλος με την αγάπη του και τη στήριξή του στο μάθημα των εικαστικών βοήθησε πολύ στην ανάδειξη των έργων των παιδιών που δημιουργούν με
την εκπαιδευτικό των εικαστικών Στέλλα Τσιστράκη.

Τα παιδιά με χρήση εποπτικού υλικού γνωρίζουν και εξοικειώνονται με έργα σπουδαίων καλλιτεχνών. Παρουσιάζονται έργα και αναφέρονται βιογραφικά στοιχεία του καλλιτέχνη. Τα παιδιά παρατηρούν, σχολιάζουν και εκφράζουν τις απόψεις τους. Περιγράφουν τα έργα του ζωγράφου και συζητούν για την τεχνική (υλικά, σχήματα). Γίνεται αναφορά στο υλικό και τα χαρακτηριστικά του.

Μετά δημιουργούν εικαστικό έργο επηρεασμένοι από τα έργα του καλλιτέχνη. Όλα τα παραπάνω βοηθούν τα παιδιά να υιοθετήσουν θετική στάση προς την τέχνη και τους διαφορετικούς τρόπους έκφρασης και να αναπτύξουν Θετική προδιάθεση προς τις ομαδοσυνεργατικές πρακτικές.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: