ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ στη Μάνη χοροστατούντος του Πειραιώς Σεραφείμ (φωτο & βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ,  τελέστηκαν  χθες, Κυριακή 18 Αυγούστου 2013 στις 7 μ.μ, σε εορταστικό κλίμα τα θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγίου Μάξιμου του Ομολογητού, στην ιδιαίτερη πατρίδα του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, στα Κορογονιάνικα Μάνης, ως ένα ελάχιστο δείγμα ευγνομωσύνης για την ως εκ θαύματος διάσωσή του ιδίου και του αδερφού του Κυριάκου, από την άνανδρη και δολοφονική βομβιστική επίθεση εναντίον τους.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Δημάρχου Πειραιά, τα Κορογονιάνικα Μάνης, για να τιμήσει τον Άγιο Μάξιμο που θαυματουργικά παρενέβη υπέρ της διάσωσης του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος την 21η Ιανουαρίου 2001-ημέρα μνήμης του Αγίου, έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο, έξω από την οικεία του στον Πειραιά, δεχόμενος άνανδρη και δολοφονική βομβιστική επίθεση.

Το κλίμα εορταστικό, αλλά παράλληλα κατανυκτικό με έντονα τα στοιχεία συγκίνησης στα πρόσωπα των ''πρωταγωνιστών'' εκείνης της αποφράδας μέρας, που έμελλε να σημαδέψει για πάντα τη ζωή της οικογένειας του Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Το εκκλησάκι του Αγίου Μάξιμου, δωρεά της κόρης του Δημάρχου Πειραιά, Νόρας Μιχαλολιάκου και των υιών αυτής Γιάννη και Βασίλη, όπως φαίνεται άλλωστε και στη μαρμάρινη επιγραφή δεξιά της εισόδου του ναού.

Δίπλα στο Βασίλη Μιχαλολιάκο πάντα η σύζυγός του Κατερίνα...

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ήταν εκεί, για να τιμήσει με την παρουσία του τόσο τον πρώτο Δημότη της πόλης του Πειραιά, όσο και τον Άγιο Μάξιμο, αφού όπως εξομολογήθηκε για πρώτη φορά, την ημέρα μνήμης του Αγίου, έλαβε και εκείνος τον τρίτο βαθμό της ιεροσύνης... έχνοντάς τον έκτοτε προστάτη και οδηγό του!

Παρόντες ήταν ο Υφ. Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, οι Βουλευτές Κώστας Κατσαφάδος και Φεβρωνία Πατριανάκου, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Μιχαλολιάκου, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Μάνης και βέβαια πλήθος συγγενών και φίλων της οικογένειας Μιχαλολιάκου.

{YouTube}Vj5Jb3gN3GQ{/YouTube}



Την ακολουθία τέλεσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Μάνης Συμεών Λαμπρινάκος και ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιά Ιωάννης Παναγιώτου.

Βίντεο από την άφιξη του Βασίλη Μιχαλολιάκου και της οικογένειάς του:


{YouTube}TEe9M8ggQ9w{/YouTube}


Βίντεο από την άφιξη του Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ:


{YouTube}Sk45MTXMdto{/YouTube}{YouTube}h2vgmSPSYho{/YouTube}


Βιντέο: Όταν ήχησαν οι καμπάνες του ναού για πρώτη φορά!


{YouTube}JeFqv-DOBhk{/YouTube}


Μετά το πέρας της ακολουθίας το λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Πειραιά, η κόρη του Δημάρχου Πειραιά Νόρα Μιχαλολιάκου, ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο αδερφός του Δημάρχου Πειραιά Νίκος Μιχαλολιάκος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι στιγμές ήταν έντονα συναισθηματικά φορτισμένες, κάτι που φάνηκε και κατά την ομιλία του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, αποσπάσματα της οποίας μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.