Με βροχή η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την ασφαλή επιστροφή των ταξιδιωτών.


Τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι θα συνοδεύουν τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου που ξεκίνησαν να επιστρέφουν από τις ολιγοήμερες για φέτος καλοκαιρινές τους διακοπές.

Πρόσκαιρες βροχές και συννεφιά αναμένεται στα βόρεια ορεινά το απόγευμα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν να πνέουν βόρειοι άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα βρίσκεται από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η Θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά μέχρι 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται από 23 έως 28 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά μέχρι 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Έκτακτα μέτρα σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Τροχαία, εν όψει της επιστροφής των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου.

Ειδικότερα προβλέπεται:
- Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
- Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
- Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
- Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
- Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κλπ)
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
- Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
- Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.